Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sjögräs- & kikärtsbiffar med bönpasta och wokade grönsaker

En snabb och enkel vegorätt med asiatiska influenser. Krispiga sockerärtor och paprika, broccoli, morot serveras tillsammans med lättlagade vegetariska biffar och bönpasta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken i klyftor och skiva broccolin i bitar. Hetta upp olivolja och sesamolja i en panna med höga kanter. Börja med att steka löken, sänk värmen till medelhög nivå och efter en minut tillsätt ingefära, chili, vitlök och grönsakerna en i taget. Rör runt i pannan och fräs grönsakerna några minuter.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
  3. Tillsätt därefter malen koriander, äppelcidervinäger och soja, låt koka in. Blanda ner pastan, tillsätt skal och juice från limen samt hackad färsk koriander och sesamfrön. Smaka ev av med mer soja.
  4. Dipp: Blanda alla ingredienser till dippsåsen i en skål.
  5. Tillaga sjögräs- och kikärtsbiffarna enligt anvisningarna på paketet och servera tillsammans med stir-fry och ingefärsdippen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfritt ersättnings alternativ.

Recept och bild i samarbete med Risenta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 150 g broccoli
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk rostad sesamolja
  • 5 cm ingefära
  • 1/2 finhackad röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 strimlad morot
  • 1 strimlad paprika
  • 20 g strimlade sockerärtor
  • 1 dl majskorn
  • 400 g bönpasta (gärna spaghetti)
  • 2 tsk malen koriander
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • ca 4 msk tamarisoja
  • skal och saft av 1 lime
  • 1 kruka hackad färsk koriander
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 1 paket mix till sjögräs- & kikärtsbiffar (à 200 g)
Ingefärsdipp
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1/2 tsk honung
  • 1/2 tsk örtsalt
Lägg till i inköpslistan