UNDER 45 MIN | Medel

Grillad halloumi med myntayoghurt

Grillad halloumiost med myntayoghurt är ett aptitretande och snabblagat recept där utsökt halloumi grillas eller steks och serveras tillsammans med sötsyrlig rödkålssallad, bulgur och myntayoghurt. Perfekt till middag eller på festens buffé!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla rödkålen och salladsärterna tunt. Strimla myntan.
  2. Skölj citronen, riv skalet från halva citronen och pressa saften ur hela.
  3. Blanda citronsaft, honung och olivolja i en stor skål. Krydda med salt och peppar. Rör ner kålen, salladsärterna och hälften
    av myntan.
  4. Koka grynen enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Blanda yoghurten med resten av myntan. Smaka av med salt och peppar och citronskal.
  6. Skiva halloumin och grilla eller stek den så den får fin färg.
  7. Servera halloumin med kålsallad, gryn och myntayoghurt.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut bulgurn mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: använd matyoghurt och halloumi utan laktos.

Tips

Toppa gärna med solrosfrön om du har sådana hemma!

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 200 g rödkål
  • 150 g salladsärtor
  • 1 kruka mynta
  • rivet skal och citronsaft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk citronsaft)
  • 1 msk honung
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 4 port bulgur eller annat gryn
  • 2 dl matyoghurt
  • 300 g halloumiost

Näringsvärde
Per portion

Energi 2054 kJ / 491 kCal