Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sojafräst broccolisallad med rödkål, bulgur och sesamkyckling

En sojafräst broccolisallad med både spänst och tuggmotstånd. Andra goda smaker i den matiga salladen är rödkål, bulgur och kyckling som panerats i sesamfrö. Sallad till middag är gott och ett bra sätt att få i sig de vitminer och mineraler som kroppen behöver.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Så här gör du- texten är avsedd för 4 port.

  1. Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dela kycklingfiléerna i tre delar på längden. Salta, peppra och panera i sesamfrö.
  3. Stek runtom i 2 msk av olivoljan ca 10 minuter.
  4. Strimla rödkålen och blanda med pressad lime, honung och 1 msk av olivoljan i en skål.
  5. Dela broccolin i små buketter och strimla broccolistjälken.
  6. Fräs broccolin i resten av olivoljan ca 5 minuter i en stekpanna. Tillsätt soja och stek ytterligare 3 minuter på svag värme.
  7. Varva rödkål, bulgur, broccoli och kyckling på ett stort fat. Smaka av med salt och peppar. Ansa och finstrimla salladslöken. Toppa med salladslöken.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri cous cous.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl bulgur
  • 300 g kycklingfiléer
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk sesamfrö
  • 4 msk olivolja
  • 250 g rödkål
  • 1 lime
  • 1 msk flytande honung
  • 250 g broccoli
  • 3 msk japansk soja
  • 3 salladslökar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1790 kJ / 428 kCal