Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Kålsallad med alger

Att äta alger och grönsaker från havet är både smart och funktionellt ur ett miljöperspektiv. Denna färgglada kålsallad innehåller även havssallat vilket gör den extra rik på både vitaminer och mineraler. Serveras tillsammans med bönor och salsa i en vegetarisk supertaco.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla rödkålen tunt, helst på mandolin.  
  2. Rosta sesamfröna i torr panna. 
  3. Skölj av saltet av havsallaten. Klipp krassen. 
  4. Blanda allt till en sallad och smaka av med salt och peppar. 
  5. Servera gärna tillsammans med Tortilla av rotselleri, Svarta bönor och Salsa C-vitamin - krusbärssalsa.

För alla

Fri från gluten, lakots, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 300 g rödkål
  • 1 msk sesamfrön
  • 75 g havssallat (alger)
  • 1 ask smörgåskrasse
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk linfröolja
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer