Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Shakshuka - tomatsås med ägg, kyckling och bönor

Hela middagen i en gryta! Shakshuka är en klassisk frukosträtt som funkar lika bra till middag. Vi lagar den med tomatsås, kyckling, bönor, ägg och fetaost. Färsk koriander blir pricken över i.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Skär ut kycklingens bröstfiléer från den Helstekta kycklingen och rensa lår och vingar. Dela köttet i mindre bitar.
  2. Värm Tomatsås på krossade tomater i en vid stekpanna. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Tillsätt kyckling, bönor, spiskummin och smaka av med salt. Låt koka upp.
  3. Gör fyra fördjupningar i grytan och knäck i ett ägg i varje. Sjud ytterligare 8-10 min under lock eller tills äggen är klara.
  4. Till servering: Strö över smulad fetaost och koriander. Servera med rostat bröd.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt fetaost mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/4 sats helstekt kyckling i ugn (se länk i steg 1)
  • 1/2 sats tomatsås på krossade tomater (se länk i steg 2)
  • 2 dl kokta cannellinibönor
  • 2 tsk malen spiskummin
  • salt
  • 4 ägg
Till servering
  • 150 g fetaost
  • 1 kruka koriander
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer