UNDER 60 MIN | Medel

Pasta rigatoni al forno med tomatsås och frikadeller

Mamma mia vilka Lady och Lufsen-vibbar vi får av denna härliga pasta med tomatsås och frikadeller! Slå på den italienska musiken, bjud hem din älskling och låt romantiken flöda.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka pastan i en stor kastrull halva tiden mot vad som står i anvisningen på förpackningen. 
  3. Ta bort skinnet från salsiccian och lägg färsen i en bunke. Tillsätt pesto, ägg, ströbröd, salt och peppar. Blanda väl och forma sedan till små frikadeller (köttbullar). Stek frikadellerna snabbt i lite olja så att de får lite färg och yta. 
  4. Häll tomatsåsen i en kastrull och koka upp, lägg ner frikadellerna och låt småkoka i cirka 10 minuter. Tillsätt pastan och blanda försiktigt. Häll upp allt i en ugnsform och toppa med riven parmesan och nymalen svartpeppar. Ringla gärna över lite olivolja. 
  5. Gratinera i ugnen i 15–20 minuter.
  6. Till servering: Servera med lite färsk basilika och ev riven parmesanost.

För alla

Kontrollera noga innehållet i salsiccian och pastasåsen.
Fri från laktos. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: väl glutenfria produkter av pasta och ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.

Recept och bild i samarbete med Barilla.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna rigatoni, 4 port pasta motsvarar ca 400 g)
  • 400 g färsk salsiccia
  • 1/2 dl pesto alla genovese
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • salt
  • svartpeppar
  • 1/2 msk olivolja
  • 2 burkar tomatsås gärna basilico (à 400 g)
  • 1 - 2 dl riven parmesanost
Till servering
  • färsk basilika
  • ev riven parmesanost