Pasta rigatoni al forno med tomatsås och frikadeller

5
1
Pasta rigatoni al forno med tomatsås och frikadeller

Mamma mia vilka Lady och Lufsen-vibbar vi får av denna härliga pasta med tomatsås och frikadeller! Slå på den italienska musiken, bjud hem din älskling och låt romantiken flöda.

Pasta rigatoni al forno med tomatsås och frikadeller

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna rigatoni, 4 port pasta motsvarar ca 400 g)
400 g färsk salsiccia
1/2 dl pesto alla genovese
1 ägg
1 dl ströbröd
salt
svartpeppar
1/2 msk olivolja
2 burkar tomatsås gärna basilico (à 400 g)
1 - 2 dl riven parmesan

Till servering

färsk basilika
riven parmesan

För alla

Kontrollera noga innehållet i salsiccian och pastasåsen.
Fri från laktos. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: väl glutenfria produkter av pasta och ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.

Recept och bild i samarbete med Barilla.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Anna

2020-09-02

Vet inte vad som gick fel men frikadellerna höll inte alls ihop så det blev mer likt köttfärssås. Mycket hänger på tomatsåsen vad gäller smak. Blir tyvärr inget högt betyg...