Lammfärssoppa med bönor och pepparrotskräm

12
5
Lammfärssoppa med bönor och pepparrotskräm

En matig soppa är nästan alltid uppskattad! Här möts smaker från rotfrukter, syrliga tomater och härlig persilja med lammfärsen, och till serveras en supergod pepparrotskräm. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2021

Lammfärssoppa med bönor och pepparrotskräm

Ingredienser

4 portioner

Soppa

1
rödlök
1
bakpotatis
3
morötter
2 msk
olivolja
500 g
lammfärs
2 msk
tomatpuré
1/2 tsk
spiskummin
2
köttbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
1 l
vatten
1
burk körsbärstomater (à 400 g)
1
burk kokta cannellinibönor (à 410 g)
1/2
kruka persilja
-
salt
-
peppar

Pepparrotskräm

1 msk
riven färsk pepparrot
2 dl
smetana

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Smaka gärna av soppan med sambal oelek och pressad citron.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Carin

12/5/2020

Supergod👍

Anna

4/9/2020

Riktigt grym soppa! Blev ordentligt stora portioner också.

Therese

3/3/2020

Supergod och mättande soppa!

Näringsvärde per portion

Energi 2838 KJ / 682 kCal
Fett 47 g
Salt 2.4 g
Kolhydrater 31 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept