Lammfärssoppa med bönor och pepparrotskräm
En matig soppa är nästan alltid uppskattad! Här möts smaker från rotfrukter, syrliga tomater och härlig persilja med lammfärsen, och till serveras en supergod pepparrotskräm. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2021
Ingredienser
4 portioner
Soppa
1 rödlök
1 bakpotatis
3 morötter
2 msk olivolja
500 g lammfärs
2 msk tomatpuré
1/2 tsk spiskummin
2 köttbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
1 l vatten
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1 burk kokta cannellinibönor (à 410 g)
1/2 kruka persilja
salt
peppar
Pepparrotskräm
1 msk riven färsk pepparrot
2 dl smetana
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2838 KJ / 682 kCal
Fett47 g
Salt2.4 g
Kolhydrater31 g
Protein30 g
Kommentarer
Supergod, har bara gjort varianten med vitkål tidigare. Om man skulle vilja göra motsvarande vegetarisk, har ni ngt förslag för utbytet av lammfärs? Vegofärs är ju inte så kryddad och klarar vegofärsen att koka som soppa?
Christina
2024-10-17Jättegod. Gjorde fetaostkräm istället och det blev toppen.
Kajsa
2024-04-12Gott! Lite vinäger och cayennepeppar så blev det bra. Nästa gång jag hittar lammfärs igen blir det den här soppan igen.
Maria
2023-11-02