Rödbetssoppa med kyckling
Få en härligt uppvärmd känsla av den här mustiga rödbetssoppan. Stekta tärningar av kyckling och en sagolik röra gjord på matyoghurt, pepparrot och senap gör soppan matig och komplett.
Ingredienser
4 portioner
500 g färska rödbetor
6 potatisar
12 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
2 lagerblad
2 tsk salt
2 krm mald vitpeppar
500 g kyckling utan ben, t ex lårfilé
1 msk olja
2 dl matyoghurt
1 - 1 1/2 msk riven pepparrot eller fransk senap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1609 KJ / 385 kCal
Fett13 g
Salt5.6 g
Kolhydrater33 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ok, men inte mera. Tog bara ren matyoghurt då vi inte tycker om pepparrot förutom en i familjen. Korv hade nog passat snäppet bättre till...
Katrine
2021-08-20Mycket god och matig soppa, vi använde 1,2 liter vatten och två grönsaksbuljongtärningar. Valde bort matlagningsgrädden och ersatte med creme fraiche. Nästa gång ersätter vi kycklingen med chorizo korv som vi skär i slantar och steker som tillbehör.
Ann-charlotte c
2011-04-08Jag funderade över mängden vatten, men tog en liter. Soppan blev tjock, vilket vi gillar, men jag gissar att det ska vara 12dl?! Jag vände kycklingfilétärningarna i sesamfrö innan jag stekte dem, det blir knaprigt och gott, matyoghurten byttes mot vispad grädde med rejäl pepparrotsklick. Mer kalorier men väldigt gott!
Charlotte
2005-11-17