Rödbetssoppa med kyckling

6
3
Rödbetssoppa med kyckling

Få en härligt uppvärmd känsla av den här mustiga rödbetssoppan. Stekta tärningar av kyckling och en sagolik röra gjord på matyoghurt, pepparrot och senap gör soppan matig och komplett.

Rödbetssoppa med kyckling

Ingredienser

4 portioner
500 g färska rödbetor
6 potatisar
12 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
2 lagerblad
2 tsk salt
2 krm mald vitpeppar
500 g kyckling utan ben, t ex lårfilé
1 msk olja
2 dl matyoghurt
1 - 1 1/2 msk riven pepparrot eller fransk senap

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt matlagningsyoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Strimlad vitkål och gul lök som får koka med i soppan gör den mustigare och mer smakrik, minska då något på potatismängden.

Gröna tipset: Servera bitar av tofu att toppa soppan med om du hellre vill äta grönt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Katrine

2021-08-20

Ok, men inte mera. Tog bara ren matyoghurt då vi inte tycker om pepparrot förutom en i familjen. Korv hade nog passat snäppet bättre till...

Ann-charlotte c

2011-04-08

Mycket god och matig soppa, vi använde 1,2 liter vatten och två grönsaksbuljongtärningar. Valde bort matlagningsgrädden och ersatte med creme fraiche. Nästa gång ersätter vi kycklingen med chorizo korv som vi skär i slantar och steker som tillbehör.

Charlotte

2005-11-17

Jag funderade över mängden vatten, men tog en liter. Soppan blev tjock, vilket vi gillar, men jag gissar att det ska vara 12dl?! Jag vände kycklingfilétärningarna i sesamfrö innan jag stekte dem, det blir knaprigt och gott, matyoghurten byttes mot vispad grädde med rejäl pepparrotsklick. Mer kalorier men väldigt gott!

Näringsvärde per portion

Energi 1609 KJ / 385 kCal
Fett 13 g
Salt 56 g
Kolhydrater 33 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden