Få en härligt uppvärmd känsla av den här mustiga rödbetssoppan. Stekta tärningar av kyckling och en sagolik röra gjord på matyoghurt, pepparrot och senap gör soppan matig och komplett.
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt matlagningsyoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Katrine
2021-08-20Ok, men inte mera. Tog bara ren matyoghurt då vi inte tycker om pepparrot förutom en i familjen. Korv hade nog passat snäppet bättre till...
Ann-charlotte c
2011-04-08Mycket god och matig soppa, vi använde 1,2 liter vatten och två grönsaksbuljongtärningar. Valde bort matlagningsgrädden och ersatte med creme fraiche. Nästa gång ersätter vi kycklingen med chorizo korv som vi skär i slantar och steker som tillbehör.
Charlotte
2005-11-17Jag funderade över mängden vatten, men tog en liter. Soppan blev tjock, vilket vi gillar, men jag gissar att det ska vara 12dl?! Jag vände kycklingfilétärningarna i sesamfrö innan jag stekte dem, det blir knaprigt och gott, matyoghurten byttes mot vispad grädde med rejäl pepparrotsklick. Mer kalorier men väldigt gott!