Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rödbetssoppa med kyckling

Få en härligt uppvärmd känsla av den här mustiga rödbetssoppan. Stekta tärningar av kyckling och en sagolik röra gjord på matyoghurt, pepparrot och senap gör soppan matig och komplett.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär rödbetor och potatis i mindre bitar.
  2. Koka upp buljong med lagerbladen. Tillsätt rödbetor och potatis och låt koka under lock ca 15 minuter.
  3. Ta upp lagerbladen. Mixa soppan slät med mixerstav eller i en mixer och smaka av med hälften av saltet och pepparen.
  4. Skär kycklingen i små tärningar. Bryn dem i oljan tills de är genomstekta. Krydda med resten av saltet och pepparen.
  5. Smaksätt matyoghurten med pepparrot eller senap.
  6. Servera soppan toppad med kyckling och matyoghurt. Bröd och strimlad sallad är gott att servera till.

För alla

Byt ut yoghurten mot mjölkfri crème fraiche, s k Sour Supreme (innehåller soja) om du inte tål mjölk eller laktos.

Tips

Strimlad vitkål och gul lök som får koka med i soppan gör den mustigare och mer smakrik, minska då något på potatismängden.

Gröna tipset: Servera bitar av tofu att toppa soppan med om du hellre vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färska rödbetor
  • 6 potatisar
  • 12 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 2 lagerblad
  • 2 tsk salt
  • 2 krm mald vitpeppar
  • 500 g kyckling utan ben, t ex lårfilé
  • 1 msk olja
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 1/2 msk riven pepparrot eller fransk senap
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2140 kJ / 510 kCal
Fett: 15 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer