Gratinerad aubergine med cannellini och feta

23
4
Gratinerad aubergine med cannellini och feta

Gratinerad aubergine blir underbart god när man gör den i ugnen. Rätten får sin härliga smak av plommontomater, fetaost och persilja. Cannellinibönorna adderar mättnad till rätten. Servera med ris och du har en väldigt god vegorätt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2018

Gratinerad aubergine med cannellini och feta

Ingredienser

4 portioner

Gratäng

2 auberginer
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
2 msk olivolja
salt
peppar
2 förp cannellinibönor (à 380 g)
2 förp fetaost (à 150 g)
2 förp pastasås med basilika (à 390 g)
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)

Ris

4 port ris eller annat gryn

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost mot mjölkproteinfritt ostalternativ eller tofu.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Isabelle

2022-05-09

Jätte god rätt!! Rostade även lite vitlöks bitar med auberginerna, rev också en klyfta i tomatsåsen, blev dunder! Passade bra med glutenfri majs-bulgur och lite vitvinsvinägers marinerade morötts slices!

Ingrid

2021-08-02

Bra vardagsvego. Körde en basilika och en vitlökspastasås och ersatte persilja med färsk basilika vilket jag hade hemma. Ett paket fetaost räckte gott och väl. Nästa gång kompletterar jag nog med en syrlig sallad eller river lite citronskal över för att lyfta smaken.

Maria

2021-01-07

Jättegott!

Näringsvärde per portion

Energi 3173 KJ / 759 kCal
Fett 29 g
Salt 7.45 g
Kolhydrater 84 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden