Gratinerad aubergine med cannellini och feta

20
2
Gratinerad aubergine med cannellini och feta

Gratinerad aubergine blir underbart god när man gör den i ugnen. Rätten får sin härliga smak av plommontomater, fetaost och persilja. Cannellinibönorna adderar mättnad till rätten. Servera med ris och du har en väldigt god vegorätt.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2018

Gratinerad aubergine med cannellini och feta

Ingredienser

4 portioner

Gratäng

2
auberginer
1/2
ask plommontomater (à 500 g)
2 msk
olivolja
-
salt
-
peppar
2
förp cannellinibönor (à 380 g)
2
förp fetaost (à 150 g)
2
förp pastasås med basilika (à 390 g)
1/2
ask färsk persilja (à 20 g)

Ris

4
port ris eller annat gryn

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost mot mjölkproteinfritt ostalternativ eller tofu.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Maria

2021-01-07

Jättegott!

Isabell

2020-11-18

Jag skippade fetaosten och tog basilika istället för persilja. Blev super gott!

Näringsvärde per portion

Energi 3173 KJ / 759 kCal
Fett 29 g
Salt 7.45 g
Kolhydrater 84 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept