Gratinerad aubergine med cannellini och feta
Gratinerad aubergine blir underbart god när man gör den i ugnen. Rätten får sin härliga smak av plommontomater, fetaost och persilja. Cannellinibönorna adderar mättnad till rätten. Servera med ris och du har en väldigt god vegorätt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2018
Ingredienser
4 portioner
Gratäng
2 auberginer
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
2 msk olivolja
salt
peppar
2 förp cannellinibönor (à 380 g)
2 förp fetaost (à 150 g)
2 förp pastasås med basilika (à 390 g)
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
Ris
4 port ris eller annat gryn
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3173 KJ / 759 kCal
Fett29 g
Salt7.45 g
Kolhydrater84 g
Protein31 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Rätten är OK men vilka 4 storätare är receptet gjort för? 4-personersreceptet räcker ledigt till 6 personer.
Marit
2024-03-13Jätte god rätt!! Rostade även lite vitlöks bitar med auberginerna, rev också en klyfta i tomatsåsen, blev dunder! Passade bra med glutenfri majs-bulgur och lite vitvinsvinägers marinerade morötts slices!
Isabelle
2022-05-09Bra vardagsvego. Körde en basilika och en vitlökspastasås och ersatte persilja med färsk basilika vilket jag hade hemma. Ett paket fetaost räckte gott och väl. Nästa gång kompletterar jag nog med en syrlig sallad eller river lite citronskal över för att lyfta smaken.
Ingrid
2021-08-02