Sesamstekt vit tonfisk med avokado, mango och lime
Sesamstekt tonfisk med en fräsch sallad gjord på avokado, mango, salladslök och lime. Ät gärna ihop med ris eller nudlar – toppa rätten med ärtskott.
Ingredienser
4 portioner
560 g vit tonfisk
250 g fryst mango i bitar
250 g fryst tärnad avokado
4 salladslökar
rivet skal av 1 lime
2 msk limesaft
3 msk sweet chilisås
salt och svartpeppar
1 liten isbergssallad
4 msk sesamfrön
1 msk olja
30 g ärtskott
Till servering
ris eller nudlar
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Fri från gluten om ris, risnudlar eller glasnudlar väljs att serveras till.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2788 KJ / 662 kCal
Fett22 g
Salt2.98 g
Kolhydrater71 g
Protein42 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Succe! Vi åt potatispure med ett stänk vitlök till.
Martin
2018-02-28Så fräscht och gott! Alla i familjen gillade det, dessutom så tyckte jag den frysta avokadon (som jag prövat till annat och ratat då det smakat underligt) gjorde sig i salsan/blandningen. Rekommenderas!
Christina
2017-05-09Otroligt gott! Vi åt nybakad surdegsbaguette till i stället för ris eller nudlar.
Veronica
2016-03-21