Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sesamstekt vit tonfisk med avokado, mango och lime

Sesamstekt tonfisk med en fräsch sallad gjord på avokado, mango, salladslök och lime. Ät gärna ihop med ris eller nudlar – toppa rätten med ärtskott.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst. Tina mango och avokado enligt anvisningen på förpackningarna.
  2. Ansa och strimla salladslöken på snedden. Skölj limen, riv skalet och pressa ur saften.
  3. Blanda mango, avokado, salladslök, sweet chili, limeskal och -saft. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Ansa och bryt salladen i bitar.
  5. Häll ut sesamfröna på en tallrik och vänd tonfisken i fröna. Stek den i oljan i en mycket het stekpanna, ca 30 sekunder på varje sida. Skiva den i tunna skivor.
  6. Till servering: Servera tonfisken med isbergssallad, mango- och avokadosallad, ärtskott och ris eller nudlar.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Fri från gluten om ris, risnudlar eller glasnudlar väljs att serveras till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 560 g vit tonfisk
  • 250 g fryst mango i bitar
  • 250 g fryst tärnad avokado
  • 4 salladslökar
  • rivet skal av 1 lime
  • 2 msk limesaft
  • 3 msk sweet chilisås
  • salt och svartpeppar
  • 1 liten isbergssallad
  • 4 msk sesamfrön
  • 1 msk olja
  • 30 g ärtskott
Till servering
  • ris eller nudlar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2788 kJ / 662 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept