Sesamstekt vit tonfisk med avokado, mango och lime
Sesamstekt tonfisk med en fräsch sallad gjord på avokado, mango, salladslök och lime. Ät gärna ihop med ris eller nudlar – toppa rätten med ärtskott.
Ingredienser
4 portioner
560 g vit tonfisk
250 g fryst mango i bitar
250 g fryst tärnad avokado
4 salladslökar
rivet skal av 1 lime
2 msk limesaft
3 msk sweet chilisås
salt
svartpeppar
1 liten isbergssallad
4 msk sesamfrön
1 msk olja
30 g ärtskott
Till servering
ris eller nudlar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2788 KJ / 662 kCal
Fett22 g
Salt2.98 g
Kolhydrater71 g
Protein42 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Succe! Vi åt potatispure med ett stänk vitlök till.
Martin
2018-02-28Så fräscht och gott! Alla i familjen gillade det, dessutom så tyckte jag den frysta avokadon (som jag prövat till annat och ratat då det smakat underligt) gjorde sig i salsan/blandningen. Rekommenderas!
Christina
2017-05-09Otroligt gott! Vi åt nybakad surdegsbaguette till i stället för ris eller nudlar.
Veronica
2016-03-21