Sesamstekt vit tonfisk med avokado, mango och lime

38
3
Sesamstekt vit tonfisk med avokado, mango och lime

Sesamstekt tonfisk med en fräsch sallad gjord på avokado, mango, salladslök och lime. Ät gärna ihop med ris eller nudlar – toppa rätten med ärtskott.

Sesamstekt vit tonfisk med avokado, mango och lime

Ingredienser

4 portioner
560 g vit tonfisk
250 g fryst mango i bitar
250 g fryst tärnad avokado
4 salladslökar
rivet skal av 1 lime
2 msk limesaft
3 msk sweet chilisås
salt och svartpeppar
1 liten isbergssallad
4 msk sesamfrön
1 msk olja
30 g ärtskott

Till servering

ris eller nudlar

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Fri från gluten om ris, risnudlar eller glasnudlar väljs att serveras till.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

38

Kommentarer

Martin

2018-02-28

Succe! Vi åt potatispure med ett stänk vitlök till.

Christina

2017-05-09

Så fräscht och gott! Alla i familjen gillade det, dessutom så tyckte jag den frysta avokadon (som jag prövat till annat och ratat då det smakat underligt) gjorde sig i salsan/blandningen. Rekommenderas!

Veronica

2016-03-21

Otroligt gott! Vi åt nybakad surdegsbaguette till i stället för ris eller nudlar.

Näringsvärde per portion

Energi 2788 KJ / 662 kCal
Fett 22 g
Salt 2.98 g
Kolhydrater 71 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden