Jordgubbsglass med rabarber, lakrits och mynta

4
0
Jordgubbsglass med rabarber, lakrits och mynta

I detta recept med jordgubbsglass, rabarberkompott och hemmagjord lakritspulver är faktiskt peppar den gemensamma nämnaren. Peppartoner finns i rabarber, lakrits och mynta som lyfter fram smaken i jordgubbsglassen, neutraliserar syran och balanserar sötman. Testa!

Skriv ut
Jordgubbsglass med rabarber, lakrits och mynta

Ingredienser

4 portioner

Rabarberkompott

200 g
späd rabarber (och ev några jordgubbar om rabarbern är grön och du vill ha en rosa kompott)
1 msk
strösocker
1/2 msk
färskpressad limesaft (1/2 msk motsvarar ca 1/2 lime)
-
potatismjöl för redning

Lakritspulver

1 msk
hel svartpeppar
1 msk
anisfrön
4 msk
strösocker

Till servering

1
förp havreglass med smak av jordgubbar (à 280 g)
1
kruka färsk mynta eller basilika

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Oatly.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 960 KJ / 230 kCal
Fett 8 g
Salt 0.13 g
Kolhydrater 37 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept