Jordgubbsglass med rabarber, lakrits och mynta

4
0
Jordgubbsglass med rabarber, lakrits och mynta

I detta recept med jordgubbsglass, rabarberkompott och hemmagjord lakritspulver är faktiskt peppar den gemensamma nämnaren. Peppartoner finns i rabarber, lakrits och mynta som lyfter fram smaken i jordgubbsglassen, neutraliserar syran och balanserar sötman. Testa!

Jordgubbsglass med rabarber, lakrits och mynta

Ingredienser

4 portioner

Rabarberkompott

200 g späd rabarber (och ev några jordgubbar om rabarbern är grön och du vill ha en rosa kompott)
1 msk strösocker
1/2 msk färskpressad limesaft (1/2 msk motsvarar ca 1/2 lime)
potatismjöl för redning

Lakritspulver

1 msk hel svartpeppar
1 msk anisfrön
4 msk strösocker

Till servering

1 förp havreglass med smak av jordgubbar (à 280 g)
1 kruka färsk mynta eller basilika

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Oatly.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 960 KJ / 230 kCal
Fett 8 g
Salt 0.13 g
Kolhydrater 37 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden