Jordgubbsglass med rabarber, lakrits och mynta

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
0
Jordgubbsglass med rabarber, lakrits och mynta

I detta recept med jordgubbsglass, rabarberkompott och hemmagjord lakritspulver är faktiskt peppar den gemensamma nämnaren. Peppartoner finns i rabarber, lakrits och mynta som lyfter fram smaken i jordgubbsglassen, neutraliserar syran och balanserar sötman. Testa!

Jordgubbsglass med rabarber, lakrits och mynta

Ingredienser

4 portioner

Rabarberkompott

200 g  späd rabarber (och ev några jordgubbar om rabarbern är grön och du vill ha en rosa kompott)
1 msk  strösocker
1/2 msk  färskpressad limesaft (1/2 msk motsvarar ca 1/2 lime)
potatismjöl för redning

Lakritspulver

1 msk  hel svartpeppar
1 msk  anisfrön
4 msk  strösocker

Till servering

1   förp havreglass med smak av jordgubbar (à 280 g)
1   kruka färsk mynta eller basilika

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Oatly.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi960 KJ / 230 kCal
Fett8 g
Salt0.13 g
Kolhydrater37 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Vaniljglass med olivolja och himalayasalt
Betyg 3.4 av 5.
22 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vegansk chokladmilkshake med banan
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vaniljglass med kinesiska torkade plommon
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glass med matcha och syltad ingefära
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Veganska fattiga riddare med vaniljglass och björnbärssylt
Betyg 4.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 60 min att tillaga