Jordgubbsglass med rabarber, lakrits och mynta

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
0
Jordgubbsglass med rabarber, lakrits och mynta

I detta recept med jordgubbsglass, rabarberkompott och hemmagjord lakritspulver är faktiskt peppar den gemensamma nämnaren. Peppartoner finns i rabarber, lakrits och mynta som lyfter fram smaken i jordgubbsglassen, neutraliserar syran och balanserar sötman. Testa!

Jordgubbsglass med rabarber, lakrits och mynta

Ingredienser

4 portioner

Rabarberkompott

200 g  späd rabarber (och ev några jordgubbar om rabarbern är grön och du vill ha en rosa kompott)
1 msk  strösocker
1/2 msk  färskpressad limesaft (1/2 msk motsvarar ca 1/2 lime)
potatismjöl för redning

Lakritspulver

1 msk  hel svartpeppar
1 msk  anisfrön
4 msk  strösocker

Till servering

1   förp havreglass med smak av jordgubbar (à 280 g)
1   kruka färsk mynta eller basilika

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Oatly.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi960 KJ / 230 kCal
Fett8 g
Salt0.13 g
Kolhydrater37 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Vaniljglass med olivolja och himalayasalt
Betyg 3.3 av 5.
18 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vegansk chokladmilkshake med banan
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vaniljglass med kinesiska torkade plommon
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glass med matcha och syltad ingefära
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Under 60 min att tillaga