Jordgubbsglass med rabarber, lakrits och mynta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Jordgubbsglass med rabarber, lakrits och mynta

I detta recept med jordgubbsglass, rabarberkompott och hemmagjord lakritspulver är faktiskt peppar den gemensamma nämnaren. Peppartoner finns i rabarber, lakrits och mynta som lyfter fram smaken i jordgubbsglassen, neutraliserar syran och balanserar sötman. Testa!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rabarberkompott: Ansa och skiva rabarbern i ca 5 cm långa bitar. Lägg ner i en liten kastrull tillsammans med socker och limesaft.
  2. Koka upp och låt sjuda ca 10 minuter tills rabarbern är lagom mjuk. Rör försiktigt så att bitarna behåller sin form. Red ev med potatismjöl.
  3. Låt kompotten svalna.
  4. Lakritspulver: Rosta pepparkorn och anisfrön i en torr panna på medelvärme 8-10 minuter.
  5. Mixa pepparkornen och anisfröna med socker i en mixer till ett pulver. Om du inte har en mixer går det bra att krossa kryddorna i en mortel och blanda med florsocker.
  6. Till servering: Skopa upp glassen, häll över lite rabarberkompott, strö över lakritspulver och toppa med finhackad mynta.

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Oatly.

Ingredienser

Portioner: 4
Rabarberkompott
  • 200 g späd rabarber (och ev några jordgubbar om rabarbern är grön och du vill ha en rosa kompott)
  • 1 msk strösocker
  • 1/2 msk färskpressad limesaft (1/2 msk motsvarar ca 1/2 lime)
  • ev potatismjöl för redning
Lakritspulver
  • 1 msk hel svartpeppar
  • 1 msk anisfrön
  • 4 msk strösocker
Till servering
  • 1 förp havreglass med smak av jordgubbar (à 280 g)
  • 1 kruka färsk mynta eller basilika
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 960 kJ / 230 kCal