Jordgubbsglass med rabarber, lakrits och mynta
I detta recept med jordgubbsglass, rabarberkompott och hemmagjord lakritspulver är faktiskt peppar den gemensamma nämnaren. Peppartoner finns i rabarber, lakrits och mynta som lyfter fram smaken i jordgubbsglassen, neutraliserar syran och balanserar sötman. Testa!
Ingredienser
4 portioner
Rabarberkompott
200 g späd rabarber (och ev några jordgubbar om rabarbern är grön och du vill ha en rosa kompott)
1 msk strösocker
1/2 msk färskpressad limesaft (1/2 msk motsvarar ca 1/2 lime)
potatismjöl för redning
Lakritspulver
1 msk hel svartpeppar
1 msk anisfrön
4 msk strösocker
Till servering
1 förp havreglass med smak av jordgubbar (à 280 g)
1 kruka färsk mynta eller basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi960 KJ / 230 kCal
Fett8 g
Salt0.13 g
Kolhydrater37 g
Protein2 g
Kommentarer