Inkokt lax med kokos, röd curry och cashewnötter

11
1
Inkokt lax med kokos, röd curry och cashewnötter

Utsökt recept på fisk med inspiration från Asien. Inkokt lax med kokos, röd curry och cashewnötter gör du av bland annat kokosmjölk, lime, currypasta och ingefära. Servera laxen med en fräsch sallad och garnera med mynta.

Inkokt lax med kokos, röd curry och cashewnötter

Ingredienser

4 portioner
400 ml kokosmjölk
2 msk färskpressad limejuice
1 tsk red currypaste (röd currypasta)
1 msk färsk riven ingefära
1/2 tsk salt
350 g laxfilé utan skinn
1 liten isbergssallad
4 salladslökar
1 dl cashewnötter
2 dl ärtskott
1 kruka mynta till garnering

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Spara och frys resterande kokosmjölk, bra grund till en asiatisk soppa eller gryta.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Anna

2012-01-28

Fantastiskt gott och lätt lagat. Serverade med ris till. Uppskattades av alla åldrar. Hade endast lite extra sålt i såsen.

Näringsvärde per portion

Energi 2670 KJ / 638 kCal
Fett 532 g
Kolhydrater 161 g
Protein 252 g
Läs mer om näringsvärden