Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Inkokt lax med kokos, röd curry och cashewnötter

Utsökt recept på fisk med inspiration från Asien. Inkokt lax med kokos, röd curry och cashewnötter gör du av bland annat kokosmjölk, lime, currypasta och ingefära. Servera laxen med en fräsch sallad och garnera med mynta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp kokosmjölken med limejuice, curry, ingefära och salt.
  2. Skär laxen i 3 x 3 cm kuber, lägg dem i kokosmjölken och koka upp. Ta kastrullen från plattan och låt laxen svalna i kokosmjölken.
  3. Ansa salladen och salladslöken. Riv salladen i bitar och strimla salladslöken. Rosta nötterna i en torr het stekpanna.
  4. Lägg salladen och ärtskotten på ett fat. Lägg på laxbitarna och strö över salladslök och nötter. Skeda över kokosmjölk som dressing. Garnera med plockad mynta.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Spara och frys resterande kokosmjölk, bra grund till en asiatisk soppa eller gryta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 1 tsk red currypaste (röd currypasta)
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 1/2 tsk salt
  • 350 g laxfilé utan skinn
  • 1 liten isbergssallad
  • 4 salladslökar
  • 1 dl cashewnötter
  • 2 dl ärtskott
  • 1 kruka mynta till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2670 kJ / 638 kCal