Inkokt lax med kokos, röd curry och cashewnötter
Utsökt recept på fisk med inspiration från Asien. Inkokt lax med kokos, röd curry och cashewnötter gör du av bland annat kokosmjölk, lime, currypasta och ingefära. Servera laxen med en fräsch sallad och garnera med mynta.
Ingredienser
4 portioner
400 ml kokosmjölk
2 msk färskpressad limejuice
1 tsk red currypaste (röd currypasta)
1 msk färsk riven ingefära
1/2 tsk salt
350 g laxfilé utan skinn
1 liten isbergssallad
4 salladslökar
1 dl cashewnötter
2 dl ärtskott
1 kruka mynta till garnering
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Spara och frys resterande kokosmjölk, bra grund till en asiatisk soppa eller gryta.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2670 KJ / 638 kCal
Fett53.2 g
Kolhydrater16.1 g
Protein25.2 g
Kommentar
Fantastiskt gott och lätt lagat. Serverade med ris till. Uppskattades av alla åldrar. Hade endast lite extra sålt i såsen.
Anna
2012-01-28