Avokadokräm med rispapperchips

Avokadokräm med rispapperchips är ett lyxigt snacks för stora som små. Att fritera rispapper är enkelt och går på några sekunder. Använd chipsen för att skopa upp den lena avokadokrämen som är smaksatt med lime och ingefära.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2025

Ingredienser
4 portioner
Rispapper
ca 3 dl olja
4 rispapper
salt
Avokadokräm
3 avokador
1/2 lime (1 msk saft, för 4 port)
1 tsk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
svartpeppar
Topping
ca 50 g groddar (gärna rödbetsgroddar)
ca 50 g ärtskott
1 1/2 msk furikake eller sesamfrön blandat med smulat noriark
2 krm chiliflakes
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1207 KJ / 288 kCal
Fett24 g
Salt1.1 g
Kolhydrater12 g
Protein4 g
Kommentarer