Helgrillad tofu med jordnötssås och grillad färsk lök
Tofu passar perfekt på grillen! Här tillsammans med pak-choi, röd peppar, zucchini och färsk lök. Den krämiga jordnötssåsen blir pricken över i! Servera ihop med mungböngroddar och isbergssallad.
Ingredienser
4 portioner
Jordnötssås
1 msk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
1 msk limesaft
1 1/2 dl saltade jordnötter
2 msk ketjap manis
2 krm spiskummin
165 ml kokosmjölk
Grill
8 färska lökar
1 zucchini
2 pak choi
2 röd peppar
ca 450 g fast tofu
2 msk olivolja
salt
peppar
Till servering
mungbönsgroddar
isbergssallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2102 KJ / 503 kCal
Fett35 g
Salt3 g
Kolhydrater22 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vilken sorts tofu är lämplig ?? Den jag köper på Ica är lika lös som gräddfil. Går ej att grilla. Eva m
Eva
2022-06-27Hej Eva! Tack för din fråga. Vi har nu förtydligat i receptet att det ska vara fast tofu. Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-06-30"Mixa" i punkt två, är det med ex. vis stavmixer, eller avses endast "Blanda"?
Patrik
2021-04-07Hur gör man den krämiga jordnötssåsen?
Peer
2019-05-30Hej Peer! Genom att följa steg 1 och 2 får du ihop såsen/dressingen. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-05-31