Sesamkyckling

21
2
Sesamkyckling

Ugnsrostad kycklinglårfilé med härlig sälta och smak av umami tack vare en enkel marinad på sesamolja, soja och sesamfrön. Servera den tillsammans med bulgur, ris eller rostad potatis och en klick chilimajonnäs eller strimla ned den i en sallad tillsammans med nudlar och krispiga grönsaker.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Sesamkyckling

Ingredienser

8 portioner
3 msk sesamolja
3 msk japansk soja
3 msk sesamfrön
1 tsk salt
1200 g kycklinglårfilé

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Receptet har uppdaterats.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Som i dessa recept Sesamkyckling med ratatouille och pesto och Stekt bulgur med kyckling och färska bönor.

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Lisa

2021-03-28

Supergott! Körde sötpotatis -pommes till och aioli. Perfekt kombo!

Anna

2018-08-26

Ska det verkligen vara 1200 g kycklinglårfilé till 4 portioner???

Redaktionen ICAse

2018-08-31

Hej Anna! Vårt misstag! Receptet ingår i Söndagspreppen (du kan läsa mer om det i ingressen) och det räcker till 2 måltider. Så i detta fall är det till 8 portioner. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 3001 KJ / 718 kCal
Fett 53 g
Salt 4.29 g
Kolhydrater 1.5 g
Protein 59 g
Läs mer om näringsvärden