Sesamkyckling
Ugnsrostad kycklinglårfilé med härlig sälta och smak av umami tack vare en enkel marinad på sesamolja, soja och sesamfrön. Servera den tillsammans med bulgur, ris eller rostad potatis och en klick chilimajonnäs eller strimla ned den i en sallad tillsammans med nudlar och krispiga grönsaker.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018
Ingredienser
8 portioner
3 msk sesamolja
3 msk japansk soja
3 msk sesamfrön
1 tsk salt
1200 g kycklinglårfilé
Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Som i dessa recept Sesamkyckling med ratatouille och pesto och Stekt bulgur med kyckling och färska bönor.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3001 KJ / 718 kCal
Fett53 g
Salt4.29 g
Kolhydrater1.5 g
Protein59 g
Kommentarer
Jättegott hade ris och jordnötssås till det lär man göra fler gånger 😋
Anette
2023-07-28Supergott! Körde sötpotatis -pommes till och aioli. Perfekt kombo!
Lisa
2021-03-28Ska det verkligen vara 1200 g kycklinglårfilé till 4 portioner???
Anna
2018-08-26Hej Anna! Vårt misstag! Receptet ingår i Söndagspreppen (du kan läsa mer om det i ingressen) och det räcker till 2 måltider. Så i detta fall är det till 8 portioner. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-08-31