Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Sesamkyckling

Ett gott recept som kräver en servett eller två då sesamkyckligen smakar allra bäst som fingermat! Kycklinglåren marineras i delikata sötsura smaker av ingefära, apelsinmarmelad, soja och vitlök. Servera din smakrika för- eller varmrätt med ris.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och pressa vitlöken i en skål. Skala och riv ingefära ner i skålen. Tillsätt apelsinmarmelad och soja.
  3. Lägg kycklinglår med skinn i en ugnssäker form och häll på marinaden. Vänd kycklingen i marinaden ett par gånger så att såsen når allt kött. Låt stå i ca 15 minuter.
  4. Häll av marinaden och spar den. Ugnsstek kycklingen i 35 minuter.
  5. Tillsätt marinaden och låt den bli riktigt varm. Strö över rostade sesamfrön och servera med jasminris och gärna en sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 cm färsk ingefära
  • 1 msk apelsinmarmelad
  • 1/2 dl soja
  • 4 kycklinglår
  • rostade sesamfrön
  • 4 port jasminris
  • sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB