Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel

Sesamkyckling

Ugnsrostad kycklinglårfilé med härlig sälta och smak av umami tack vare en enkel marinad på sesamolja, soja och sesamfrön. Servera den tillsammans med bulgur, ris eller rostad potatis och en klick chilimajonnäs eller strimla ned den i en sallad tillsammans med nudlar och krispiga grönsaker.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Som i dessa recept Sesamkyckling med ratatouille och pesto och Stekt bulgur med kyckling och färska bönor.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rör ihop sesamolja, soja, sesamfrön och salt. Blanda med kycklingen.
  3. Lägg i en ugnsform och ställ in i mitten av ugnen ca 30 minuter, tills kycklingen är klar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Receptet har uppdaterats.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 3 msk sesamolja
  • 3 msk japansk soja
  • 3 msk sesamfrön
  • 1 tsk salt
  • 1200 g kycklinglårfilé
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3001 kJ / 718 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer