Kycklingspett i ugn med texmex-smak
Mumsiga kycklingspett som är lätt att göra många av i ugnen. Få den rätta texmex-smaken med spiskummin, koriander, oregano och chilipulver. Utmärkta att grilla!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012
Ingredienser
ca 20 spett
Kycklingspett
ca 20 grillspett av trä
2 1/2 kg kycklinglårfilé
4/5 dl rapsolja
1 1/2 tsk salt
Marinad
1 dl japansk soja
1/2 msk malen spiskummin
1 msk malen koriander
1 msk torkad oregano
1/2 msk chilipulver
1/2 dl chilisås av ketchuptyp
Glaze
1 dl rapsolja
4/5 dl chilisås av ketchuptyp
Eventuellt till servering
3 msk hackad oregano eller persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Japansk eller kinesisk soja?
Mariana
2023-06-06Hej Mariana! Tack för din fråga. Det ska vara japansk soja. Vi har nu uppdaterat receptet. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-09Ja... använd för guds skull INTE Fixas lite grövre grillpinnar i trä: de börjar brinna även om blötlagda minst en timme. Nu var de de enda jag hade hemma men efterklok som jag är insåg jag att det lilla "skaftet" måste rullas in noga med folie, då funkar det bra. Hann få ut mina precis när det började ryka men nu luktar det brandrök i hela lägenheten. Suck! Varning på sin plats i "gör så här".
Paula
2022-10-05Tack för svar, såg att de stod 20 men var lite osäker på om det var antal spett det avsåg. Men ser nu att ni ändrat :-)
Emma
2021-05-04