Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Enkel

Sesam- och vitlöksmarinerad gurka

En supergod och snabbmarinerad kinesisk grönsaksrätt, perfekt som tillbehör till en middag med till exempel kinesiska dumplings. Den sesam- och vitlöksmarinerade gurkan har rejält med sting i smaken och håller sig fräsch i tre-fyra dagar i kylskåp.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela först gurkorna på längden och sedan ytterligare en gång på längden. Skär i 2–3 cm grova bitar på snedden.
  2. Blanda med salt i en bunke. Låt stå ca 30 minuter, för att dra ut vätskan. Häll av vätskan i ett durkslag.
  3. Skala och finhacka eller finriv vitlöken. Blanda vitlök, socker, soja och sesamolja med gurkan. Gott till dumplings.

Tips

En snabbmarinerad grönsaksrätt. Marias mamma bankar gärna gurkan lite innan hon skär den för att den ska dra åt sig mer smak.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gurkor (à ca 350 g)
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 tsk socker
  • 1/2 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?