Sesam- och vitlöksmarinerad gurka

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
0
Sesam- och vitlöksmarinerad gurka

En supergod och snabbmarinerad kinesisk grönsaksrätt, perfekt som tillbehör till en middag med till exempel kinesiska dumplings. Den sesam- och vitlöksmarinerade gurkan har rejält med sting i smaken och håller sig fräsch i tre-fyra dagar i kylskåp.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2012

Sesam- och vitlöksmarinerad gurka

Ingredienser

4 portioner
2   gurkor (à ca 350 g)
5   vitlöksklyftor
2 tsk  socker
1/2 msk  japansk soja
1 tsk  sesamolja
1 tsk  salt

Gör så här

Tips

En snabbmarinerad grönsaksrätt. Marias mamma bankar gärna gurkan lite innan hon skär den för att den ska dra åt sig mer smak.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Enkel Pekinganka
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Wasabigurka med krispig purjolök
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling i tortillabröd ”Peking style”
Betyg 3.8 av 5.
47 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marinerad gurksallad
Betyg 3.1 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Koreansk kyckling med mandusås
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sesamkyckling
Betyg 3.8 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga