Grillade kycklingspett med smak av citrongräs, serveras med gurksallad som vänts i en krämig dressing kokosmjölk, mynta, honung och lime. Fräscht, gott och somrigt!
Ingredienser
4 portioner
Spett
600
g
kycklinglårfilé
1
msk
sesamolja
1
msk
olja
1
tsk
chiliflakes
1
tsk
salt
8
citrongräs
Dressing
1
kruka mynta
1
lime
1
dl
kokosmjölk
2
krm
chiliflakes
1
msk
honung
salt och peppar
Sallad
1
gurka
4
salladslökar
2
dl
böngroddar
Melon
8
klyftor vattenmelon
1
msk
olja
1
msk
honung
Till servering
ris (eller nudlar)
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein. Gör glutenfri: välj ris, ris- eller glasnudlar att servera till. Gör äggfri: välj ris, ris- eller glasnudlar att servera till.
Kommentarer