Kycklingspett med gurksallad och kokosdressing
Grillade kycklingspett med smak av citrongräs, serveras med gurksallad som vänts i en krämig dressing kokosmjölk, mynta, honung och lime. Fräscht, gott och somrigt!
Ingredienser
4 portioner
Spett
600 g kycklinglårfilé
1 msk sesamolja
1 msk olja
1 tsk chiliflakes
1 tsk salt
8 citrongräs
Dressing
1 kruka mynta
1 lime
1 dl kokosmjölk
2 krm chiliflakes
1 msk honung
salt
peppar
Sallad
1 gurka
4 salladslökar
2 dl böngroddar
Melon
8 klyftor vattenmelon
1 msk olja
1 msk honung
Till servering
ris (eller nudlar)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2821 KJ / 673 kCal
Fett22 g
Salt3.8 g
Kolhydrater79 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer