Kycklingspett med gurksallad och kokosdressing

73
0
Kycklingspett med gurksallad och kokosdressing

Grillade kycklingspett med smak av citrongräs, serveras med gurksallad som vänts i en krämig dressing kokosmjölk, mynta, honung och lime. Fräscht, gott och somrigt!

Skriv ut
Kycklingspett med gurksallad och kokosdressing

Ingredienser

4 portioner

Spett

600 g
kycklinglårfilé
1 msk
sesamolja
1 msk
olja
1 tsk
chiliflakes
1 tsk
salt
8
citrongräs

Dressing

1
kruka mynta
1
lime
1 dl
kokosmjölk
2 krm
chiliflakes
1 msk
honung
-
salt och peppar

Sallad

1
gurka
4
salladslökar
2 dl
böngroddar

Melon

8
klyftor vattenmelon
1 msk
olja
1 msk
honung

Till servering

ris (eller nudlar)

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris, ris- eller glasnudlar att servera till.
Gör äggfri: välj ris, ris- eller glasnudlar att servera till.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

73

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2821 KJ / 673 kCal
Fett 22 g
Salt 3.8 g
Kolhydrater 79 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept