Senapsstekt lax med dillig gurksallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Senapsstekt lax med dillig gurksallad

En fantastisk fiskrätt där de saftiga laxfiléerna får smak av senap innan de vänds i ströbröd och dill och steks härligt krispiga i pannan. Smaksättningen av senap på laxen gör att det sprids en angenäm och aptitlig doft i köket. Servera med fluffigt, lent potatismos och en dillig gurksallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Potatismos: Skala och koka potatisen.
  2. Gurksallad: Skala och klyfta löken tunt. Hacka dillen. 
  3. Skala, dela, kärna ur och skär gurka i tunna skivor. 
  4. Blanda lök med vinäger och olivolja i en salladsskål. Låt stå 5-10 minuter. 
  5. Blanda gurka och dill med lökdressing och krydda med salt och peppar. 
  6. Lax: Skär laxen i fyra bitar. Bred på senap och krydda med salt och peppar.
  7. Hacka dill och blanda med ströbröd. Vänd filéerna i ströbrödet och stek dem i olja i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. 
  8. Potatismos: Häll av potatisen och vispa till ett lent mos tillsammans med varm mjölk och smör. Krydda med salt och peppar.
  9. Servera den nystekta fisken med potatismos och gurksallad.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Tips

Gurkan kan skäras i tunna skivor med hjälp av en osthyvel.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatismos
  • 900 g mjölig potatis
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk smör
Gurksallad
  • 1 rödlök
  • 1/2 ask färsk dill (à 20 g)
  • 1 gurka
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
Lax
  • ca 600 g laxfilé
  • 3 msk dijonsenap
  • 1/2 ask färsk dill (à 20 g)
  • 2 dl ströbröd
  • 1 tsk olja
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2783 kJ / 666 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept