Senapsstekt lax med dillig gurksallad
En fantastisk fiskrätt där de saftiga laxfiléerna får smak av senap innan de vänds i ströbröd och dill och steks härligt krispiga i pannan. Smaksättningen av senap på laxen gör att det sprids en angenäm och aptitlig doft i köket. Servera med fluffigt, lent potatismos och en dillig gurksallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2015
Ingredienser
4 portioner
Potatismos
900 g mjölig potatis
2 dl mjölk
1 msk smör
Gurksallad
1 rödlök
1/2 ask färsk dill (à 20 g)
1 gurka
2 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
salt
peppar
Lax
ca 600 g laxfilé
3 msk dijonsenap
1/2 ask färsk dill (à 20 g)
2 dl ströbröd
1 tsk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2783 KJ / 666 kCal
Fett27 g
Salt2.33 g
Kolhydrater63 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Absolut ingen höjdare.
Göran
2018-03-10