Fläskfärsbiffar med rotmos
Ljuvligt gott och varierande med ett mos av rotfrukter! Här är det morötter, kålrot och potatis som blir till ett smarrigt mos. De klassiska färsbiffarna serveras till snabbinlagd gurka och rotmos till. Kanongott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2014
Ingredienser
4 portioner
Rotmos
2 morötter
ca 200 g kålrot
600 g potatis
2 kycklingbuljongtärningar
1 msk smör eller margarin
1/2 msk senap
Gurka
1 gurka
2 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
salt
peppar
1/2 ask persilja (à 20 g)
Biffar
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
ca 480 g fläskfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk senap, gärna dijonsenap
1/2 dl rostad lök
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2006 KJ / 481 kCal
Fett20.4 g
Kolhydrater42.3 g
Protein28.2 g
Kommentarer
Gurkan var inte alls god - det saknas väl socker i receptet?
Kerstin
2021-05-19Skippade moset och kokade potatis och morötter vanligt istället. Serverade med stekt lök, lingon och gurkan. Riktigt gott!
Malin
2014-02-25