Fläskfärsbiffar med rotmos | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fläskfärsbiffar med rotmos

Ljuvligt gott och varierande med ett mos av rotfrukter! Här är det morötter, kålrot och potatis som blir till ett smarrigt mos. De klassiska färsbiffarna serveras till snabbinlagd gurka och rotmos till. Kanongott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rotmos: Skala morötter, kålrot och potatis. Skär i bitar och koka i vatten med buljongtärningarna tills rotfrukterna är mjuka.
  2. Gurka: Skär gurkan i tunna skivor (gärna med osthyvel) och blanda med vinäger och vatten. Salta och peppra. Hacka persiljan och vänd ner precis före servering.
  3. Biffar: Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla någon minut. Blanda ner färs, salt, peppar, senap och den rostade löken. Forma till biffar och stek i oljan i en stekpanna ca 5 minuter på varje sida.
  4. Rotmos: Häll av rotfrukterna och spara lite av kokvattnet. Stöt rotfrukterna med lite av kokvattnet och matfettet. Smaka av med senap, salt och peppar.
  5. Servera biffarna med rotmoset och gurkan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och den rostade löken. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber. Rostad lök kan innehålla gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
Rotmos
  • 2 morötter
  • ca 200 g kålrot
  • 600 g potatis
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1/2 msk senap
Gurka
  • 1 gurka
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • salt och peppar
  • 1/2 ask persilja (à 20 g)
Biffar
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • ca 480 g fläskfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk senap, gärna dijonsenap
  • 1/2 dl rostad lök
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2006 kJ / 481 kCal