Fläskfärsbiffar med rotmos

31
2
Fläskfärsbiffar med rotmos

Ljuvligt gott och varierande med ett mos av rotfrukter! Här är det morötter, kålrot och potatis som blir till ett smarrigt mos. De klassiska färsbiffarna serveras till snabbinlagd gurka och rotmos till. Kanongott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2014

Fläskfärsbiffar med rotmos

Ingredienser

4 portioner

Rotmos

2 morötter
ca 200 g kålrot
600 g potatis
2 kycklingbuljongtärningar
1 msk smör eller margarin
1/2 msk senap

Gurka

1 gurka
2 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
salt och peppar
1/2 ask persilja (à 20 g)

Biffar

1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
ca 480 g fläskfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk senap, gärna dijonsenap
1/2 dl rostad lök
1 msk olja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och den rostade löken. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber. Rostad lök kan innehålla gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Kerstin

2021-05-19

Gurkan var inte alls god - det saknas väl socker i receptet?

Malin

2014-02-25

Skippade moset och kokade potatis och morötter vanligt istället. Serverade med stekt lök, lingon och gurkan. Riktigt gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2006 KJ / 481 kCal
Fett 20.4 g
Kolhydrater 42.3 g
Protein 28.2 g
Läs mer om näringsvärden