Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Koriandertzatsiki

Koriandertzatsiki är enkelt att blanda ihop och utomordentligt gott. Vitlök, gurka och yoghurt är basen i tzatsiki. Koriander tillför lite spänning och trevlig touch.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda mezeyoghurt, grovriven gurka och koriander i en skål. Pressa i vitlöksklyftor. Smaka av med salt, peppar och några droppar vitvinsvinäger. Ringla lite olivolja ovanpå.
  2. Låt gärna stå i kylen en stund före servering så att smakerna hinner "gifta sig" med varandra.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfri yoghurt eller crème fraiche, Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Vill du briljera lite kan du göra en koriander- och morotstsatsiki i stället. Byt ut den rivna gurkan mot riven morot. Gott och lite annorlunda.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 dl mezeyoghurt
  • 1/2 grovriven gurka
  • 1 1/2 krukor hackad koriander
  • 1 1/2 vitlöksklyftor
  • ca 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • några droppar vitvinsvinäger
  • olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?