Stekt lax med dragonkräm

100
6
Stekt lax med dragonkräm

Denna rätt på stekt lax med dragonkräm är lätt att laga och mycket god. Potatisen ugnsrostas tills den blir härligt krispig. Förbered dragonkrämen genom att steka löken mjuk, tillsätta vinäger och när det svalnat blanda i crème fraiche och persilja. Servera laxen med dragonkräm, potatis och gurka.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2015

Stekt lax med dragonkräm

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g
fast potatis
1 msk
olja
-
salt och peppar

Dragonkräm

1 dl
hackad gul lök
1 tsk
smör eller margarin
2 tsk
vitvinsvinäger
1 tsk
dragon
2 dl
lätt crème fraiche
1/2
krukar persilja

Lax och gurka

4
port laxfilé (à 140 g)
1 tsk
olja
1
gurka

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

100

Kommentarer

Christina

2021-03-06

Dragonkrämen är tyvärr trist. Alltför mild och tillför inget till laxen.

Cecilia

2020-07-02

Dragonkrämen gör hela rätten. Den kan säkert ätas till kött med

Johanna

2017-03-28

Dragonkrämen är jättegod!

Näringsvärde per portion

Energi 2709 KJ / 648 kCal
Fett 36 g
Salt 1.98 g
Kolhydrater 43 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept