Stekt lax med dragonkräm
Denna rätt på stekt lax med dragonkräm är lätt att laga och mycket god. Potatisen ugnsrostas tills den blir härligt krispig. Förbered dragonkrämen genom att steka löken mjuk, tillsätta vinäger och när det svalnat blanda i crème fraiche och persilja. Servera laxen med dragonkräm, potatis och gurka.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2015
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g fast potatis
1 msk olja
salt
peppar
Dragonkräm
1 dl hackad gul lök
1 tsk smör eller margarin
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dragon
2 dl lätt crème fraiche
1/2 krukar persilja
Lax och gurka
4 port laxfilé (à 140 g)
1 tsk olja
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2709 KJ / 648 kCal
Fett36 g
Salt1.98 g
Kolhydrater43 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Dragonkrämen är tyvärr trist. Alltför mild och tillför inget till laxen.
Christina
2021-03-06Dragonkrämen gör hela rätten. Den kan säkert ätas till kött med
Cecilia
2020-07-02Dragonkrämen är jättegod!
Johanna
2017-03-28