Stekt lax med dragonkräm

101
6
Stekt lax med dragonkräm

Denna rätt på stekt lax med dragonkräm är lätt att laga och mycket god. Potatisen ugnsrostas tills den blir härligt krispig. Förbered dragonkrämen genom att steka löken mjuk, tillsätta vinäger och när det svalnat blanda i crème fraiche och persilja. Servera laxen med dragonkräm, potatis och gurka.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2015

Stekt lax med dragonkräm

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g fast potatis
1 msk olja
salt och peppar

Dragonkräm

1 dl hackad gul lök
1 tsk smör eller margarin
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dragon
2 dl lätt crème fraiche
1/2 krukar persilja

Lax och gurka

4 port laxfilé (à 140 g)
1 tsk olja
1 gurka

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

101

Kommentarer

Christina

2021-03-06

Dragonkrämen är tyvärr trist. Alltför mild och tillför inget till laxen.

Cecilia

2020-07-02

Dragonkrämen gör hela rätten. Den kan säkert ätas till kött med

Johanna

2017-03-28

Dragonkrämen är jättegod!

Näringsvärde per portion

Energi 2709 KJ / 648 kCal
Fett 36 g
Salt 1.98 g
Kolhydrater 43 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden