Stekt lax med dragonkräm
Denna rätt på stekt lax med dragonkräm är lätt att laga och mycket god. Potatisen ugnsrostas tills den blir härligt krispig. Förbered dragonkrämen genom att steka löken mjuk, tillsätta vinäger och när det svalnat blanda i crème fraiche och persilja. Servera laxen med dragonkräm, potatis och gurka.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2015
Ingredienser
Potatis
Dragonkräm
Lax och gurka
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Dragonkrämen är tyvärr trist. Alltför mild och tillför inget till laxen.
Christina
2021-03-06Dragonkrämen gör hela rätten. Den kan säkert ätas till kött med
Cecilia
2020-07-02Dragonkrämen är jättegod!
Johanna
2017-03-28