Grekisk färslimpa med gurksallad och fetayoghurt
Grekisk färslimpa med fetayoghurt är en variant på köttfärslimpa med massor av spännande smaker. Färslimpan får smak av oliver, vitlök och oregano och steks saftig i ugnen. Som tillbehör till denna rätt serveras yoghurt med smak av fetaost som blandats, krispig potatis samt en syrlig gurksallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2015
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g fast potatis
1 msk olja
salt och peppar
Färslimpa
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
2 vitlöksklyftor
140 g gröna oliver med pimento
ca 500 g blandfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 ägg
1 tsk oregano
Fetayoghurt
150 g fetaost
2 dl matyoghurt
Sallad
1/2 gurka
65 g mangold
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk, fetaost och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och matyoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut fetaost mot tofu.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör så här
Tips
Barnknep: Låt gärna barnen vara med och göra färslimporna. De tycker det är roligt att röra och forma med händerna. Tänk bara på att ha nytvättade händer och att inte smaka på rå köttfärs!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3072 KJ / 736 kCal
Fett41 g
Salt3.7 g
Kolhydrater48 g
Protein40 g
Kommentarer
Mycket gott!
Magdalena
2022-08-04Två av tre barn skulle det vara. Jag har tydligen glömt hur många barn jag har. Men av fem personer, var det mycket väl godkänt av fyra.
Rebecca
2022-01-13Jättegott, även om jag inte är ett stort fan av oliver. Två av fyra barn tyckte att det var jättegott! Enkelt att göra.
Rebecca
2022-01-13