Skaldjurs- och potatisgalette

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
0
Skaldjurs- och potatisgalette

Skaldjurs- och potatisgalette är ett fräscht och festligt recept med delikata råvaror som räkor, musslor, lax och bakad potatis. De stekta skivorna av bakpotatisen täcks av lax- och skaldjursröran och till galetten serveras crème fraiche och kvarg.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2000

Skaldjurs- och potatisgalette

Ingredienser

4 portioner
100 g skaldjur t ex räkor och musslor
400 g färsk skinn- och benfri laxfilé
saft av 2 apelsiner
saft av 2 citroner
4 bakpotatisar
1 msk smör
1/2 gurka
1 msk vitvinsvinäger
2 msk crème fraiche
2 msk kvarg gourmet
1/2 dl rapsolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Pepparstekt fläskfilé med vichymorötter
Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Apelsin- och vallmokaka
Betyg 3.3 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pasta med grönmusslor, tomat och basilika
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jills laxmoussetoast
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Små laxägg
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chokladmousse med kvarg och vit choklad
Betyg 4.4 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga