Skaldjurs- och potatisgalette

4
0
Skaldjurs- och potatisgalette

Skaldjurs- och potatisgalette är ett fräscht och festligt recept med delikata råvaror som räkor, musslor, lax och bakad potatis. De stekta skivorna av bakpotatisen täcks av lax- och skaldjursröran och till galetten serveras crème fraiche och kvarg.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2000

Skaldjurs- och potatisgalette

Ingredienser

4 portioner
100 g skaldjur t ex räkor och musslor
400 g färsk skinn- och benfri laxfilé
saft av 2 apelsiner
saft av 2 citroner
4 bakpotatisar
1 msk smör
1/2 gurka
1 msk vitvinsvinäger
2 msk crème fraiche
2 msk kvarg gourmet
1/2 dl rapsolja

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och kvarg, byt till laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och kvarg mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), använd mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer