Skaldjurs- och potatisgalette
Skaldjurs- och potatisgalette är ett fräscht och festligt recept med delikata råvaror som räkor, musslor, lax och bakad potatis. De stekta skivorna av bakpotatisen täcks av lax- och skaldjursröran och till galetten serveras crème fraiche och kvarg.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2000
Ingredienser
4 portioner
100 g skaldjur t ex räkor och musslor
400 g färsk skinn- och benfri laxfilé
saft av 2 apelsiner
saft av 2 citroner
4 bakpotatisar
1 msk smör
1/2 gurka
1 msk vitvinsvinäger
2 msk crème fraiche
2 msk kvarg gourmet
1/2 dl rapsolja
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och kvarg, byt till laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och kvarg mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), använd mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer