Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Skaldjurs- och potatisgalette

Skaldjurs- och potatisgalette är ett fräscht och festligt recept med delikata råvaror som räkor, musslor, lax och bakad potatis. De stekta skivorna av bakpotatisen täcks av lax- och skaldjursröran och till galetten serveras crème fraiche och kvarg.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär laxen i små bitar. Pressa saften ur apelsinerna och citronerna och lägg ner fisk och skaldjur i det ca en halvtimme.
  2. Skiva potatisen tunt. Smält smör i en vid stekpanna. Stek potatisen knaprig.
  3. Skölj och skiva gurkan tunt på längden med osthyvel. Blanda gurka och vinäger och smaka av med salt.
  4. Stek lax och skaldjur i oljan. Lägg upp allting i små högar på potatisgaletten. Rör ihop crème fraiche och kvarg och servera detta till.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och kvarg, byt till laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och kvarg mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), använd mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g skaldjur t ex räkor och musslor
  • 400 g färsk skinn- och benfri laxfilé
  • saft av 2 apelsiner
  • saft av 2 citroner
  • 4 bakpotatisar
  • 1 msk smör
  • 1/2 gurka
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 msk kvarg gourmet
  • 1/2 dl rapsolja
Lägg till i inköpslistan