Skaldjurs- och potatisgalette

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
0
Skaldjurs- och potatisgalette

Skaldjurs- och potatisgalette är ett fräscht och festligt recept med delikata råvaror som räkor, musslor, lax och bakad potatis. De stekta skivorna av bakpotatisen täcks av lax- och skaldjursröran och till galetten serveras crème fraiche och kvarg.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2000

Skaldjurs- och potatisgalette

Ingredienser

4 portioner
100 g  skaldjur t ex räkor och musslor
400 g  färsk skinn- och benfri laxfilé
saft av 2   apelsiner
saft av 2   citroner
4   bakpotatisar
1 msk  smör
1/2   gurka
1 msk  vitvinsvinäger
2 msk  crème fraiche
2 msk  kvarg gourmet
1/2 dl  rapsolja

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och kvarg, byt till laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och kvarg mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), använd mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Pepparstekt fläskfilé med vichymorötter
Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chokladmousse med kvarg och vit choklad
Betyg 4.4 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Små laxägg
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Stekt skinkschnitzel med champinjon och lökfocaccia
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsin- och vallmokaka
Betyg 3.3 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga