Rostad potatissallad med lax och dilldressing
Med hjälp av detta utsökta recept kommer din buffé att bli en succé. Rostad potatissallad med lax och dilldressing får sin fina smak och utseende av den skurna laxfilén, potatisarna, gurkan och dressingen av dill och vinäger.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2005
Ingredienser
8 portioner
1 kg tvättad potatis
600 g laxfilè
1 gurka
smör till stekning
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 romansalladshuvud
Dressing
4 msk rapsolja
2 msk vitvinsvinäger
3 msk finhackad dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1300 KJ / 310 kCal
Fett17 g
Kolhydrater24 g
Protein15 g
Kommentar
Den här rätten har jag gjort många gånger. Den passar bra både till (påsk)buffén och som lunch en varm sommardag. Jag tycker att det är godast att servera den lite ljummen och nygjord. Potatisen är godast då. Salladssorten varierar hemma hos mig. Det funkar bra att använda en påse färdig salladsmix, tycker jag.
Anna maria
2011-04-22