Senapsbakad torsk med rostad potatis och blomkål
Saftiga torskfiléer som paneras med senap, paprikapulver och ströbröd och bakas i ugnen tills fisken har perfekt innertemperatur och krispig yta. Servera med blomkål och potatis som ugnsrostats och till det en svalkande sås gjord på gräddfil och krasse. Garnera med röda tomatskivor och njut. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2017
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g fast potatis
1/2 blomkålshuvud
2 msk olivolja
1 tsk timjan
Torsk
2 msk senap
ca 600 g torskfilé
1 tsk paprikapulver
2 krm salt
1 krm peppar
1/2 dl ströbröd
1 msk olivolja
2 tomater
Gräddfil
1/2 ask krasse
2 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2215 KJ / 529 kCal
Fett18 g
Salt2 g
Kolhydrater51 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Nimichina
Håkan
2020-12-30Ok. Enkelt och ok smak men gör det nog inte igen
Cecilia
2020-09-10går det bra att tillaga fisken frusen med om man inte har hunnit tina den?
Cecilia
2018-01-11Hej Cecilia! Just till det här receptet skulle vi inte råda till det. Blir väldigt blött på ströbrödet och på potatisen. Men det går ju bra att snabbtina påsen i kallt vatten. Annars kan du bara lägga fisken i en separat ugnsform med bara salt och peppar. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-01-12