Fish tacos med jalapeño, korianderyoghurt och syrad kål

15
5
Fish tacos med jalapeño, korianderyoghurt och syrad kål

En ny, fräsch tacofavorit till fredagsmyset – fisktacos! Servera krispig stekt fisk i tortillabröd tillsammans med snabbsyrad rödkål, yoghurt smaksatt med koriander och heta jalapeños för en riktig smakexplosion.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2022

Fish tacos med jalapeño, korianderyoghurt och syrad kål

Ingredienser

4 portioner

Snabbsyrad kål

500 g rödkål
1 tsk salt
2 msk vitvinsvinäger

Korianderyoghurt

2 dl matyoghurt (10%)
2 dl hackad koriander
1 msk finrivet limeskal
1/2 tsk salt

Fisk

500 g torskfilé
1 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 uppvispat ägg
3 dl panko (asiatiskt ströbröd)
smör (till stekning)
olja (till stekning)

Till servering

1 färsk jalapeño
8 små tortillabröd
färsk koriander
salsa (gärna gurksalsa, se länk i steg 4)

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl och panko mot glutenfria ersättningsprodukter. Välj glutenfria tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Christina

2022-04-25

NEJ !!!!!!!!!!!!!

Hanna

2022-03-03

Supergott och fräscht. Var skeptisk till rödkålen men passade fantastisk bra. Gjorde även en egen guacamole ( ICAs recept)

Christina

2022-02-25

Suck ni har misslyckats igen.