Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Valnötsscones

Lite grövre scones med underbart nötig smak från valnötter. Riven morot ger fin färg och gör sconesen extra saftiga. Sconesen är enkla att svänga ihop och passar perfekt till frukost, brunch eller fika – det sista särskilt om du blandar ner hackad mörk choklad!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger 10 stycken portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Blanda grahamsmjöl, vetemjöl, bakpulver, salt, valnötter och riven morot i en bunke.
  3. Skär ner smöret i tärningar och nyp ihop med de torra ingredienserna.
  4. Tillsätt filmjölken och rör snabbt ihop till en deg.
  5. Häll ut degen på mjölat bakbord. Dela den i 10 bitar (för 10 stycken) och forma till runda bullar. Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt.
  6. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.

För alla

Innehåller gluten.
Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och filmjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett och byt ut filmjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Blanda i 50 g hackad mörk choklad i sconesdegen. Mumsigt värre!

Ingredienser

Portioner: Ger 10 stycken
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl grovhackade valnötter
  • 1 dl riven morot
  • 50 g smör
  • 1 1/2 dl filmjölk
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 771 kJ / 184 kCal