Valnötsscones

Lite grövre scones med underbart nötig smak från valnötter. Riven morot ger fin färg och gör sconesen extra saftiga. Sconesen är enkla att svänga ihop och passar perfekt till frukost, brunch eller fika – det sista särskilt om du blandar ner hackad mörk choklad!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Ingredienser
10 st
2 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 dl grovhackade valnötter
1 dl riven morot
50 g smör
1 1/2 dl filmjölk
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi771 KJ / 184 kCal
Fett10 g
Salt0.6 g
Kolhydrater19 g
Protein4 g
Kommentarer
Toppen med ett nyttigare alternativ på scones som går snabbt att göra. Föll sönder/smulade lite när man skar upp det, men jättegoda! Kommer absolut baka dem igen. 😋
Maria
2024-11-24Blev jätte gott! Använda mjölk istället för filmjölk då jag inte hade filmjölk hemma. Men det blev ändå jätte bra. Kommer göra fler gånger!
Raana
2020-03-22Hej Josef! Vad konstigt...kanske du hade för mycket mjöl eller för grovt riven morot? Tänk på att inte packa måttet för kompakt. Prova lite mindre mjöl nästa gång. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-04-11