Valnötsscones

87
4
Valnötsscones

Lite grövre scones med underbart nötig smak från valnötter. Riven morot ger fin färg och gör sconesen extra saftiga. Sconesen är enkla att svänga ihop och passar perfekt till frukost, brunch eller fika – det sista särskilt om du blandar ner hackad mörk choklad!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Valnötsscones

Ingredienser

Ger 10 stycken
2 dl
grahamsmjöl
2 dl
vetemjöl
2 tsk
bakpulver
1/2 tsk
salt
2 dl
grovhackade valnötter
1 dl
riven morot
50 g
smör
1 1/2 dl
filmjölk

För alla

Innehåller gluten.
Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och filmjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett och byt ut filmjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Blanda i 50 g hackad mörk choklad i sconesdegen. Mumsigt värre!

Vad tyckte du om receptet?

87

Kommentarer

Raana

2020-03-22

Blev jätte gott! Använda mjölk istället för filmjölk då jag inte hade filmjölk hemma. Men det blev ändå jätte bra. Kommer göra fler gånger!

Redaktionen

2017-04-11

Hej Josef! Vad konstigt...kanske du hade för mycket mjöl eller för grovt riven morot? Tänk på att inte packa måttet för kompakt. Prova lite mindre mjöl nästa gång. Lycka till! Hälsningar Michelle

Josef

2017-04-09

Värdelöst. Jäste ingenting, smulade jättemycket.

Näringsvärde per portion

Energi 771 KJ / 184 kCal
Fett 10 g
Salt 0.6 g
Kolhydrater 19 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept