Valnötsscones

Betyg 2.7 av 5.
88 personer har röstat
4
Valnötsscones

Lite grövre scones med underbart nötig smak från valnötter. Riven morot ger fin färg och gör sconesen extra saftiga. Sconesen är enkla att svänga ihop och passar perfekt till frukost, brunch eller fika – det sista särskilt om du blandar ner hackad mörk choklad!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Valnötsscones

Ingredienser

Ger 10 stycken
2 dl  grahamsmjöl
2 dl  vetemjöl
2 tsk  bakpulver
1/2 tsk  salt
2 dl  grovhackade valnötter
1 dl  riven morot
50 g  smör
1 1/2 dl  filmjölk

För alla

Innehåller gluten.
Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och filmjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett och byt ut filmjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Blanda i 50 g hackad mörk choklad i sconesdegen. Mumsigt värre!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
88 personer har röstat

Kommentarer

Blev jätte gott! Använda mjölk istället för filmjölk då jag inte hade filmjölk hemma. Men det blev ändå jätte bra. Kommer göra fler gånger!

Raana

2020-03-22

Hej Josef! Vad konstigt...kanske du hade för mycket mjöl eller för grovt riven morot? Tänk på att inte packa måttet för kompakt. Prova lite mindre mjöl nästa gång. Lycka till! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2017-04-11

Värdelöst. Jäste ingenting, smulade jättemycket.

Josef

2017-04-09

Näringsvärde per portion

Energi771 KJ / 184 kCal
Fett10 g
Salt0.6 g
Kolhydrater19 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Scones med filmjölk
Betyg 4.5 av 5.
38 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ostscones med timjan
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Scones med cheddar
Betyg 4.8 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rustikt bröd med tranbär
Betyg 3.8 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grindalimpa
Betyg 3.5 av 5.
47 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Betanialimpa
Betyg 3.6 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga