Havrefrallor med bovete
Det kommer många alternativa mjöler att baka med. Här är ett gott exempel där glutenfritt bovetemjöl blir till snabbakta frallor med havregryn. Men frallorna går lika bra att baka med ris- eller potatismjöl. De blir lite som scones, fast matigare.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014
Ingredienser
10 portioner
2 dl havregryn
2 1/2 dl bovetemjöl
1/2 dl finmald fiberhusk
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g smör
4 dl filmjölk
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi403 KJ / 96 kCal
Fett6 g
Salt0.65 g
Kolhydrater8 g
Protein3 g
Kommentarer
Har nyss bakat dom😀la till gojobär och mullbär,blev så gott!
Susanne
2024-08-26Varför måste drt vara fiberhusk i? Kan man skippa det eller ersätta med nåt annat?
Camilla
2021-02-07Hej Camilla! Fiberhusk suger upp vätska och skapar ett gelé som binder samman brödet. Du kan inte utesluta fiberhusk, då kommer brödet inte hålla ihop. Det är svårt att svara på om du kan byta ut mot något annat, möjligen går det att byta till chiafrön. Du får prova dig fram. Lycka till Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-02-08Super goda 🤩 och enkla att göra!!
Sofie
2020-05-05