Havrefrallor med bovete

112
19
Havrefrallor med bovete

Det kommer många alternativa mjöler att baka med. Här är ett gott exempel där glutenfritt bovetemjöl blir till snabbakta frallor med havregryn. Men frallorna går lika bra att baka med ris- eller potatismjöl. De blir lite som scones, fast matigare.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014

Havrefrallor med bovete

Ingredienser

10 portioner
2 dl havregryn
2 1/2 dl bovetemjöl
1/2 dl finmald fiberhusk
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g smör
4 dl filmjölk

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

112

Kommentarer

Camilla

2021-02-07

Varför måste drt vara fiberhusk i? Kan man skippa det eller ersätta med nåt annat?

Redaktionen ICAse

2021-02-08

Hej Camilla! Fiberhusk suger upp vätska och skapar ett gelé som binder samman brödet. Du kan inte utesluta fiberhusk, då kommer brödet inte hålla ihop. Det är svårt att svara på om du kan byta ut mot något annat, möjligen går det att byta till chiafrön. Du får prova dig fram. Lycka till Hälsningar Ulrika

Sofie

2020-05-05

Super goda 🤩 och enkla att göra!!

Malin

2020-04-14

Bakade nyss detta bröd Så himla gott

Näringsvärde per portion

Energi 403 KJ / 96 kCal
Fett 6 g
Salt 0.65 g
Kolhydrater 8 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Glutenfria scones
Lingonlimpa
Betanialimpa
Mustigt filbröd
Banana bread