Havrefrallor med bovete

Betyg 3.3 av 5.
115 personer har röstat
20
Havrefrallor med bovete

Det kommer många alternativa mjöler att baka med. Här är ett gott exempel där glutenfritt bovetemjöl blir till snabbakta frallor med havregryn. Men frallorna går lika bra att baka med ris- eller potatismjöl. De blir lite som scones, fast matigare.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014

Havrefrallor med bovete

Ingredienser

10 portioner
2 dl havregryn
2 1/2 dl bovetemjöl
1/2 dl finmald fiberhusk
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g smör
4 dl filmjölk

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
115 personer har röstat

Kommentarer

Har nyss bakat dom😀la till gojobär och mullbär,blev så gott!

Susanne

2024-08-26

Varför måste drt vara fiberhusk i? Kan man skippa det eller ersätta med nåt annat?

Camilla

2021-02-07

Hej Camilla! Fiberhusk suger upp vätska och skapar ett gelé som binder samman brödet. Du kan inte utesluta fiberhusk, då kommer brödet inte hålla ihop. Det är svårt att svara på om du kan byta ut mot något annat, möjligen går det att byta till chiafrön. Du får prova dig fram. Lycka till Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2021-02-08

Super goda 🤩 och enkla att göra!!

Sofie

2020-05-05

Näringsvärde per portion

Energi403 KJ / 96 kCal
Fett6 g
Salt0.65 g
Kolhydrater8 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Lingonscones med äpple (glutenfria)
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glutenfria scones
Betyg 3.7 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lingonlimpa
Betyg 4.6 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Betanialimpa
Betyg 3.6 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bröd med lingon och vört
Betyg 4.3 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustigt filbröd
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga