Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Havrefrallor med bovete

Det kommer många alternativa mjöler att baka med. Här är ett gott exempel där glutenfritt bovetemjöl blir till snabbakta frallor med havregryn. Men frallorna går lika bra att baka med ris- eller potatismjöl. De blir lite som scones, fast matigare.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt smöret i bitar och nyp ihop till en smulig deg.
  3. Rör ner filmjölken och blanda snabbt ihop till en deg. 
  4. Forma degen till 10 frallor (för 10 portioner). Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
  5. Servera frallorna med smör och ost, eller färskost och Rabarbercurd.

 

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1/2 dl fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g smör
  • 4 dl filmjölk
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 403 kJ / 96 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept