Havrefrallor med bovete

Det kommer många alternativa mjöler att baka med. Här är ett gott exempel där glutenfritt bovetemjöl blir till snabbakta frallor med havregryn. Men frallorna går lika bra att baka med ris- eller potatismjöl. De blir lite som scones, fast matigare.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi403 KJ / 96 kCal
Fett6 g
Salt0.65 g
Kolhydrater8 g
Protein3 g
Kommentarer
Kan man använda oatly havregurt istället för filmjölk? Eller mandeldryck?
Jenny
2025-05-17Hej Jenny! Det kommer funka fint med gurten. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-05-19Väldigt gott bröd! Ofta tycker jag att bovete kan ge en smak som är för besk, och att havre kan ge en fadd smak, men inte här. Kanske är det smöret som gör det. Jag ville ha smöret rumstempererat och råkade micra det lite för länge så att en del smälte. Det blev i alla fall jättegott och bröden fick en lätt doft av brynt smör.
Isabelle
2025-05-04Har nyss bakat dom😀la till gojobär och mullbär,blev så gott!
Susanne
2024-08-26