Scones med filmjölk

Baka scones till helgfrukosten eller afternoon tea-bjudningen. Med filmjölk i smeten blir sconesen extra saftiga och goda. Servera nygräddade med smör och ost eller på engelskt vis med clotted cream och marmelad.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022

Gör så här
00:12:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi618 KJ / 148 kCal
Fett6 g
Salt1 g
Kolhydrater20 g
Protein3 g
Kommentarer
13 stTog naturell yoghurt 3% istället och bytte ut 1/3 av mjölet (tog Manitoba)med havregryn samt tog mindre bakpulver men istället liiite bikarbonat. Enligt mig och familjen blev det de godaste och saftigaste scones någonsin😎
Nina
Kan man göra degen dagen innan?
Robert henrik
Hej Robert! Tyvärr så fungerar inte när bakpulver används. Degar med bakpulver behöver bakas av direkt. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Toppen recept, underbart goda! Familjens favorit. Tips som jag gör är att jag river ner kallt smör istället för att ha rumstempererat.
Linda maria
Lätt att göra, goda. Bytte ut 4dl vetemjöl mot 2dl vetemjöl och 2dl grahamsmjöl 😃
Rebecca
Jättegoda! Hade dom i ugnen i ca 10 minuter, skulle haft dom i 8 då de blev lite ”torra” enligt min smak
Cornelia
Dubbelt så goda som vanliga scones! Älskar 😍 kommer aldrig göra på något annat sätt framöver! Blev fluffiga och saftiga men smakar ändå scones.
Anna
Mycket bra, jag tog yoghurt istället för filmjölk👍👍
Kerstin
Lika mumsigt gott varje gång
Catrin
Går lika bra att använda yoghurt!
Ann-charlotte
Sockret och ägget riskerade brännas. Sänkte temperaturen efter ett par minuter. Annars bra och gott. Bra start på dagen.
Thomas
Hej Thomas! Roligt att du gillar sconesen och tack för ett bra tips. Alla ugnar är ju olika så det är bra att hålla koll i ugnen. Hälsningar Ulrika
ICA-köket