Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Scones

Scones går snabbt och enkelt att tillaga och är förtjusande att servera till söndagsbrunchen. Brödet är fylligt och himmelskt tillsammans med smör och en söt marmelad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Blanda mjölet med bakpulver, socker, salt och matfettet, skuret i mindre bitar, i en matberedare eller i en bunke till en smulig deg. Tillsätt filmjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Dela degen i bitar, en bit per portion. Tryck ut varje degbit på bakpappersklädda plåtar till runda kakor ca 18 cm i diameter. Skär ett djupt kryss i varje bröd.
  4. Grädda mitt i ugnen i 12 min. Låt sconsen svalna på galler innan det bryts i bitar och serveras.

Ingredienser

Portioner: 4 st
  • 9 dl vetemjöl
  • 1 1/2 msk bakpulver
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 100 g smör eller margarin
  • 4 dl filmjölk
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer