Scones med filmjölk
Baka scones till helgfrukosten eller afternoon tea-bjudningen. Med filmjölk i smeten blir sconesen extra saftiga och goda. Servera nygräddade med smör och ost eller på engelskt vis med clotted cream och marmelad.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022
Ingredienser
ca 10 st
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g rumsvarmt smör
2 dl filmjölk
1 uppvispat ägg
1 msk rörsocker
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och filmjölk.
Näringsvärdet är beräknat per st.
Gör så här
Tips
Mjöla stansen så att degen inte fastnar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi618 KJ / 148 kCal
Fett6 g
Salt1 g
Kolhydrater20 g
Protein3 g
Kommentarer
Dubbelt så goda som vanliga scones! Älskar 😍 kommer aldrig göra på något annat sätt framöver! Blev fluffiga och saftiga men smakar ändå scones.
Anna
2024-03-18Mycket bra, jag tog yoghurt istället för filmjölk👍👍
Kerstin
2023-11-01Lika mumsigt gott varje gång
Catrin
2023-05-03