Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Matmuffins med feta & aprikoser

Matmuffins är ett roligt och festligt alternativ på matbröd. De här matmuffinsen med smak av fetaost och aprikoser är riktigt saftiga och goda och mättar dessutom riktigt bra!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 muffins portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Hacka aprikoserna. Skär fetaosten i tärningar. Hacka hälften av nötterna grovt.
  3. Blanda vetemjöl, majsmjöl/polenta, bakpulver och salt.
  4. Vispa ihop ägg, olja och filmjölk eller yoghurt. Häll i mjölblandningen och arbeta snabbt ihop till en tjock smet. Vänd ner aprikoser, fetaost och hackade nötter.
  5. Fördela i muffinsformar, gärna i en muffinsplåt. Tryck försiktigt ner några hela nötter i varje muffins.
  6. Ställ in i ugnen ca 15 minuter.

För alla

Innehåller gluten, laktos och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader och laktosfri fil eller yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu och byt fil eller yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(23)

Ingredienser

Portioner: 12 muffins
  • 1 dl torkade aprikoser
  • 100 g fetaost
  • 1 1/2 dl nötter (t ex pecan-/cashewnötter)
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl majsmjöl (polenta)
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 1/2 dl olja
  • 2 1/2 dl filmjölk eller yoghurt
  • 0,8 tsk salt
Lägg till i inköpslistan