Matmuffins med feta & aprikoser
Matmuffins är ett roligt och festligt alternativ på matbröd. De här matmuffinsen med smak av fetaost och aprikoser är riktigt saftiga och goda och mättar dessutom riktigt bra!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009
Ingredienser
12 muffins
1 dl torkade aprikoser
100 g fetaost
1 1/2 dl nötter (t ex pecan-/cashewnötter)
3 dl vetemjöl
1 dl majsmjöl (polenta)
2 tsk bakpulver
3 ägg
1/2 dl olja
2 1/2 dl filmjölk eller yoghurt
4/5 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Goda små bröd, passar på utflykt. Hur funkar recept med mindre vetemjöl och mer polenta? Eller annat mjöl.
Anette
2022-10-10Hej Anette! Kul att höra att du gillade receptet. 😊 Tyvärr har vi inte provbakat med mindre vetemjöl och mer polenta eller annat mjöl varför vi inte vet hur det blir. Om du testar det skriv gärna en ny kommentar och berätta hur de blev. Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-10-11Fel av oss - som vi vi nu ändrat och rättat till. Aprikoser ska det vara.
Redaktionen
2010-11-08varför heter de muffins med feta och oliver när oliver inte finns med i receptet?
Inger
2010-06-13