Schnitzel med champinjonsås och morotsstavar

7
3
Schnitzel med champinjonsås och morotsstavar

Kött med svampsås är en klassisk kombination som uppskattas av många. Här får mör och god schnitzel sällskap av en underbart mustig champinjonsås. Den vitlöksdoftande såsen, som även får smak av soja och persilja, gör att den här enkla vardagsrätten känns imponerande lyxig.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2016

Schnitzel med champinjonsås och morotsstavar

Ingredienser

4 portioner

Ris

4
port ris

Champinjonsås

1
gul lök
1
vitlöksklyfta
250 g
champinjoner
1 msk
smör eller margarin
3 dl
mjölk
2 tsk
majsstärkelse
1 msk
kinesisk soja
-
salt och peppar
1/2
kruka persilja

Morot

2
morötter

Schnitzel

600 g
skinkschnitzel
1 msk
olja
-
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Rebecka

8/31/2016

Kokade morötterna. En rätt i hela familjens smak. Denna var vi nöjda med.

Sofie

8/31/2016

Tråkigt och smaklöst. Som en lunch ute där man tänker att det här gör jag bättre själv.

Ann-theres

8/31/2016

Tog grädde i stället till såsen lite balsam vinäger och köttbuljong tärning Gott

Näringsvärde per portion

Energi 2727 KJ / 652 kCal
Fett 23 g
Salt 5 g
Kolhydrater 69 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept