Schnitzel med champinjonsås och morotsstavar
Kött med svampsås är en klassisk kombination som uppskattas av många. Här får mör och god schnitzel sällskap av en underbart mustig champinjonsås. Den vitlöksdoftande såsen, som även får smak av soja och persilja, gör att den här enkla vardagsrätten känns imponerande lyxig.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2016
Ingredienser
4 portioner
Ris
4 port ris
Champinjonsås
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
250 g champinjoner
1 msk smör eller margarin
3 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
1 msk kinesisk soja
salt
peppar
1/2 kruka persilja
Morot
2 morötter
Schnitzel
600 g skinkschnitzel
1 msk olja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2727 KJ / 652 kCal
Fett23 g
Salt5 g
Kolhydrater69 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kokade morötterna. En rätt i hela familjens smak. Denna var vi nöjda med.
Rebecka
2016-08-31Tråkigt och smaklöst. Som en lunch ute där man tänker att det här gör jag bättre själv.
Sofie
2016-08-31Tog grädde i stället till såsen lite balsam vinäger och köttbuljong tärning Gott
Ann-theres
2016-08-31