Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Potatisgnocchi med kassler och svamp

Ett snabblagat recept där mättande potatisgnocchi samsas med kassler, svamp och ruccola på tallriken. Stek gärna den kokta gnocchin i lite olja innan den vänds ner i svampsåsen. Gott och enkelt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka gnocchin enligt anvisningen på förpackningen. Låt den rinna av ordentligt.
  2. Skala och hacka löken. Dela champinjonerna.
  3. Stek champinjoner i hälften av oljan tills de får färg. Vänd ner löken och fräs någon minut. Pressa i vitlöken. Salta och peppra.
  4. Häll svampen i en kastrull och rör ner crème fraiche, mjölk, soja och timjan och låt koka upp. Håll varmt.
  5. Stek kasslern i resten av oljan.
  6. Vänd ner gnocchin i svampsåsen och låt det koka upp.
  7. Servera kasslern med gnocchin och ruccolan.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g potatis gnocchi
  • 1 gul lök
  • 250 g champinjoner
  • 2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 msk soja, gärna kinesisk soja
  • 1 tsk timjan
  • ca 500 g skivad kassler
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2288 kJ / 547 kCal