Kycklingragu med svamp och senap
En mustig och proteinrik ragu behöver inte ta lång tid att laga. Denna kycklingragu med champinjoner, vita bönor och kycklinglårfilé puttrar klart på ca 10 minuter och passar perfekt till vardags. Servera ragun med kokt potatis och sallad.
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 gul lök
250 g champinjoner
600 g kycklinglårfilé
2 msk olja
salt
peppar
1 tsk timjan
1 dl vitt matlagningsvin
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 tsk kinesisk soja
380 g stora vita bönor
1 msk majsstärkelse
1 msk dijonsenap
1/2 kruka persilja
Till servering
1 cosmopolitansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2239 KJ / 533 kCal
Fett14 g
Salt3.6 g
Kolhydrater55 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Gott! La till en skvätt kantarellfond och lite chiliflakes bara, för mer djup.
Carola
2023-02-27