Kycklingragu med svamp och senap

7
0 Klimatsmart
Kycklingragu med svamp och senap

En mustig och proteinrik ragu behöver inte ta lång tid att laga. Denna kycklingragu med champinjoner, vita bönor och kycklinglårfilé puttrar klart på ca 10 minuter och passar perfekt till vardags. Servera ragun med kokt potatis och sallad.

Skriv ut
Kycklingragu med svamp och senap

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1
gul lök
250 g
champinjoner
600 g
kycklinglårfilé
2 msk
olja
-
salt
-
peppar
1 tsk
timjan
1 dl
vitt matlagningsvin
2 1/2 dl
kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 tsk
kinesisk soja
380 g
stora vita bönor
1 msk
majsstärkelse
1 msk
dijonsenap
1/2
kruka persilja

Till servering

1
cosmopolitansallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen i övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2239 KJ / 533 kCal
Fett 14 g
Salt 3.6 g
Kolhydrater 55 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept