Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingragu med svamp och senap

En mustig och proteinrik ragu behöver inte ta lång tid att laga. Denna kycklingragu med champinjoner, vita bönor och kycklinglårfilé puttrar klart på ca 10 minuter och passar perfekt till vardags. Servera ragun med kokt potatis och sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Skär champinjonerna och kycklingen i skivor.
  4. Stek lök, champinjoner och kycklingen i oljan i en gryta. Krydda med salt, peppar och timjan.
  5. Sänk värmen och tillsätt vinet, buljongen och sojan. Låt sjuda i ca 8 minuter.
  6. Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. 
  7. Rör ut majsstärkelsen med lite vatten och rör i grytan. Tillsätt bönor och senap och sjud i 2 minuter. Hacka och vänd ner persiljan i grytan.
  8. Till servering: Skär salladen i strimlor. Servera ragun med potatisen och salladen.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen i övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 gul lök
  • 250 g champinjoner
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 380 g stora vita bönor
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 kruka persilja
Till servering
  • 1 cosmopolitansallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2239 kJ / 533 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer