Kycklingragu med svamp och senap

Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
1
Kycklingragu med svamp och senap

En mustig och proteinrik ragu behöver inte ta lång tid att laga. Denna kycklingragu med champinjoner, vita bönor och kycklinglårfilé puttrar klart på ca 10 minuter och passar perfekt till vardags. Servera ragun med kokt potatis och sallad.

Kycklingragu med svamp och senap

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis
1   gul lök
250 g  champinjoner
600 g  kycklinglårfilé
2 msk  olja
salt
peppar
1 tsk  timjan
1 dl  vitt matlagningsvin
2 1/2 dl  kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 tsk  kinesisk soja
380 g  stora vita bönor
1 msk  majsstärkelse
1 msk  dijonsenap
1/2   kruka persilja

Till servering

1   cosmopolitansallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen i övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Gott! La till en skvätt kantarellfond och lite chiliflakes bara, för mer djup.

Carola

2023-02-27

Näringsvärde per portion

Energi2239 KJ / 533 kCal
Fett14 g
Salt3.6 g
Kolhydrater55 g
Protein41 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Bönsoppa med tomatquesadillas
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Citronkyckling med rosmarinmosade bönor
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalkongryta med bönor
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ostgratinerade bönrullar med avokadosalsa
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ribollita
Betyg 4.7 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Coq au vin på kyckling med sallad
Betyg 4.3 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga