Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Biff med portersvampsås och rotsellerisallad

En mustig måltid där portersvampsåsen bidrar med en ljuvlig och djup smak. Såsen smaksätts med bland annat svamp, kummin, grädde, mörk öl och soja. Avnjuts sedan tillsammans med den saftiga och möra biffen samt en kompott av rotsellerisallad och mangoldskott.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Rotsellerisallad: Skala och riv sellerin. Blanda den med salt och vinäger. Låt stå ca 15 minuter. Vänd ner senap och olja och smaka av med peppar.
  3. Portersvampsås: Skala och skiva löken. Skiva svampen. Bryn lök och svamp i hälften av matfettet och strö över sockret. Stöt kumminen i mortel och blanda ner den i löken. Häll på öl, grädde, smulad buljongtärning och soja. Låt koka ihop ca 5 minuter.
  4. Repa timjanskvistarna, grovhacka bladen och lägg i såsen. Red eventuellt av med majsstärkelse utrört i lite vatten.
  5. Bryn köttet i resten av matfettet på hög värme ca 2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera köttet med nykokt potatis, sås, rotsellerisallad och mangoldskott.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt öl.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
Rotsellerisallad
  • 4 dl riven rotselleri
  • 1 tsk salt
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk olja
  • peppar
Portersvampsås
  • 1 rödlök
  • 250 g champinjoner
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 msk socker
  • 1 tsk hel kummin
  • 1 flaska mörkt öl (33 cl)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1/2 kruka färsk timjan
  • ev majsstärkelse
  • ca 600 g minutbiff
  • 65 g mangoldskott
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3202 kJ / 766 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer