Biff med portersvampsås och rotsellerisallad

5
1
Biff med portersvampsås och rotsellerisallad

En mustig måltid där portersvampsåsen bidrar med en ljuvlig och djup smak. Såsen smaksätts med bland annat svamp, kummin, grädde, mörk öl och soja. Avnjuts sedan tillsammans med den saftiga och möra biffen samt en kompott av rotsellerisallad och mangoldskott.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2014

Biff med portersvampsås och rotsellerisallad

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Rotsellerisallad

4 dl riven rotselleri
1 tsk salt
1 msk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
2 msk olja
peppar

Portersvampsås

1 rödlök
250 g champinjoner
2 msk smör eller margarin
1 msk socker
1 tsk hel kummin
1 flaska mörkt öl (33 cl)
2 dl vispgrädde
1 köttbuljongtärning
1 msk kinesisk soja
1/2 kruka färsk timjan
majsstärkelse
ca 600 g minutbiff
65 g mangoldskott

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt öl.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Charlotta

2014-11-26

Skulle vilja vara positiv men fy vilken trist rätt! Brun och tung! Salladen var inte heller så god och kolliderade med smaken i såsen.

Näringsvärde per portion

Energi 3202 KJ / 766 kCal
Fett 40 g
Salt 4.32 g
Kolhydrater 53 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden