Biff med portersvampsås och rotsellerisallad
En mustig måltid där portersvampsåsen bidrar med en ljuvlig och djup smak. Såsen smaksätts med bland annat svamp, kummin, grädde, mörk öl och soja. Avnjuts sedan tillsammans med den saftiga och möra biffen samt en kompott av rotsellerisallad och mangoldskott.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2014
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Rotsellerisallad
4 dl riven rotselleri
1 tsk salt
1 msk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
2 msk olja
peppar
Portersvampsås
1 rödlök
250 g champinjoner
2 msk smör eller margarin
1 msk socker
1 tsk hel kummin
1 flaska mörkt öl (33 cl)
2 dl vispgrädde
1 köttbuljongtärning
1 msk kinesisk soja
1/2 kruka färsk timjan
majsstärkelse
ca 600 g minutbiff
65 g mangoldskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3202 KJ / 766 kCal
Fett40 g
Salt4.32 g
Kolhydrater53 g
Protein42 g
Kommentar
Skulle vilja vara positiv men fy vilken trist rätt! Brun och tung! Salladen var inte heller så god och kolliderade med smaken i såsen.
Charlotta
2014-11-26