Skinkschnitzel med champinjonsås
Bjud familjen på skinkschnitzel med en krämig champinjonsås. Såsen gör du på svamp, grädde, mjölk och en skvätt soja. Tillsätt majsstärkelse för önskad konsistens. Stek schnitzeln i olja för att få en fin yta. Servera sedan med kokt potatis och färska tomater. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2018
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Champinjonsås
250 g champinjoner
1/2 msk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1/2 msk majsstärkelse
1 msk kinesisk soja
peppar
Schnitzel
ca 600 g skinkschnitzel
1/2 msk olja
salt och peppar
Till servering
3 tomater
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Tomaterna blir jättegoda om ni ringlar över en klassisk vinägrett gjord på vinäger, olivolja, flingsalt och svartpeppar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2492 KJ / 595 kCal
Fett26 g
Salt3 g
Kolhydrater48 g
Protein38 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Super gott!
Malinda
2020-05-01