Blodsoppa med champinjonögon
![Blodsoppa med champinjonögon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_101886/cf_259/blodsoppa_med_champinjonogon.jpg)
Den här blodsoppan passar utmärkt för den som vill väcka liv i gästerna på Halloweenfesten! Tomater sätter den röda färgen, medan stekta champinjonhattar fungerar som ögon.
![Blodsoppa med champinjonögon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_101886/cf_259/blodsoppa_med_champinjonogon.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Soppa
1 vitlöksklyfta
1 schalottenlök
1 tsk olivolja
1 tsk torkad basilika
500 g passerade tomater
4 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 msk tomatpuré
1 tsk kinesisk soja
1 nypa strösocker
1/2 krm cayennepeppar
salt och peppar
Topping
200 g champinjoner
1/2 msk smör
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller byt till olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller byt till olja.
Gör så här
Tips
För att göra soppan mildare så är det gott med 2 dl (för 4 port) grädde i den.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi354 KJ / 84 kCal
Fett3.3 g
Salt1.5 g
Kolhydrater9.5 g
Protein3 g
Kommentarer