Blodsoppa med champinjonögon

Betyg 3.6 av 5.
13 personer har röstat
0
Blodsoppa med champinjonögon

Den här blodsoppan passar utmärkt för den som vill väcka liv i gästerna på Halloweenfesten! Tomater sätter den röda färgen, medan stekta champinjonhattar fungerar som ögon.

Blodsoppa med champinjonögon

Ingredienser

4 portioner

Soppa

1   vitlöksklyfta
1   schalottenlök
1 tsk  olivolja
1 tsk  torkad basilika
500 g  passerade tomater
4 dl  grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 msk  tomatpuré
1 tsk  kinesisk soja
1   nypa strösocker
1/2 krm  cayennepeppar
salt och peppar

Topping

200 g  champinjoner
1/2 msk  smör

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller byt till olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller byt till olja.

Gör så här

Tips

För att göra soppan mildare så är det gott med 2 dl (för 4 port) grädde i den.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi354 KJ / 84 kCal
Fett3.3 g
Salt1.5 g
Kolhydrater9.5 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Vitlöksstekta champinjoner
Betyg 4.5 av 5.
23 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tomat- och auberginepasta med parmesan
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling med gräddsås och potatis
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Schnitzel med champinjonsås och morotsstavar
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svamp- och jordärtskocksgryta med pasta
Betyg 2.8 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Coq au vin på kyckling med sallad
Betyg 4.3 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga