Blodsoppa med champinjonögon

13
0
Blodsoppa med champinjonögon

Den här blodsoppan passar utmärkt för den som vill väcka liv i gästerna på Halloweenfesten! Tomater sätter den röda färgen, medan stekta champinjonhattar fungerar som ögon.

Blodsoppa med champinjonögon

Ingredienser

4 portioner

Soppa

1 vitlöksklyfta
1 schalottenlök
1 tsk olivolja
1 tsk torkad basilika
500 g passerade tomater
4 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 msk tomatpuré
1 tsk kinesisk soja
1 nypa strösocker
1/2 krm cayennepeppar
salt och peppar

Topping

200 g champinjoner
1/2 msk smör

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller byt till olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller byt till olja.

Gör så här

Tips

För att göra soppan mildare så är det gott med 2 dl (för 4 port) grädde i den.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 354 KJ / 84 kCal
Fett 33 g
Salt 15 g
Kolhydrater 95 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden