Blodsoppa med champinjonögon

Betyg 3.6 av 5.
13 personer har röstat
0
Blodsoppa med champinjonögon

Den här blodsoppan passar utmärkt för den som vill väcka liv i gästerna på Halloweenfesten! Tomater sätter den röda färgen, medan stekta champinjonhattar fungerar som ögon.

Blodsoppa med champinjonögon

Ingredienser

4 portioner

Soppa

1   vitlöksklyfta
1   schalottenlök
1 tsk  olivolja
1 tsk  torkad basilika
500 g  passerade tomater
4 dl  grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 msk  tomatpuré
1 tsk  kinesisk soja
1   nypa strösocker
1/2 krm  cayennepeppar
salt och peppar

Topping

200 g  champinjoner
1/2 msk  smör

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller byt till olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller byt till olja.

Gör så här

Tips

För att göra soppan mildare så är det gott med 2 dl (för 4 port) grädde i den.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi354 KJ / 84 kCal
Fett3.3 g
Salt1.5 g
Kolhydrater9.5 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Vitlöksstekta champinjoner
Betyg 4.5 av 5.
23 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tomat- och auberginepasta med parmesan
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Schnitzel med champinjonsås och morotsstavar
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling med gräddsås och potatis
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svamp- och jordärtskocksgryta med pasta
Betyg 2.8 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
“Pulled mushrooms” med valnötter
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga