Blodsoppa med champinjonögon | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Blodsoppa med champinjonögon

Den här blodsoppan passar utmärkt för den som vill väcka liv i gästerna på Halloweenfesten! Tomater sätter den röda färgen, medan stekta champinjonhattar fungerar som ögon.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Soppa: Skala och hacka lökarna. Fräs dem mjuka i olivoljan i en kastrull. Tillsätt basilikan.
  2. Häll i tomaterna, buljongen, tomatpurén och sojan och låt sjuda ca 10 minuter. Smaksätt soppan med socker, cayenne, salt och peppar.
  3. Topping: Ta bort stjälkarna på champinjonerna. Stek champinjonhattarna i smöret i en stekpanna så att de får lite färg. Salta och peppra.
  4. Servera soppan med ”champinjonögonen” flytande i soppan.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller byt till olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller byt till olja.

Tips

För att göra soppan mildare så är det gott med 2 dl (för 4 port) grädde i den.

Ingredienser

Portioner: 4
Soppa
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 schalottenlök
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk torkad basilika
  • 500 g passerade tomater
  • 4 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 nypa strösocker
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • salt och peppar
Topping
  • 200 g champinjoner
  • 1/2 msk smör
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 354 kJ / 84 kCal