Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Peppargrillad flankstek/flappstek med primörsallad

Flankstek/flappstek är ett utmärkt grillkött tack vare sin jämntjocka, platta form. Servera med en krispig sallad på färsk grön sparris, sockerärter och romansallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finriv vitlöken. Gnid in köttet runt om med vitlök, salt och peppar.
  2. Sallad: Bryt av den nedre, torra delen på sparrisen. Koka sparrisen precis mjuk i lättsaltat vatten, ca 3 minuter. Låt sockerärterna koka med sista minuten. Häll av, spola i kallt vatten och låt rinna av.
  3. Blanda sparris och sockerärter med hela salladsblad och plockad dragon.
  4. Vispa ihop en dressing av citronjuice, olja, salt och peppar. Ringla dressingen över salladen strax före servering. Garnera ev med ätliga blommor.
  5. Gör snitt i köttet och grilla flanksteken/flappsteken över fin glöd 5–7 minuter på varje sida (eller stek i grillpanna). Lägg köttet åt sidan och låt det vila 5–10 minuter, gärna inlindat i lite smörpapper för att bevara värmen.
  6. Skär upp flanksteken/flappsteken i skivor tvärs över muskeltrådarna. Servera med skivat citron- och basilikasmör, tomatrisotto och primörsallad, se recepten Citron- och basilikasmör och Krämig tomatrisotto.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 800 g flankstek /flappstek
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 tsk grovmalen svartpeppar
Primörsallad
  • 1 knippe grön sparris (à 250 g)
  • 150 g sockerärtor
  • 100 g sallad t ex romansallad
  • 2 kvistar dragon
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • ev ätliga blommor till garnering
Lägg till i inköpslistan