Peppargrillad flankstek/ flappstek med primörsallad

1
0
Peppargrillad flankstek/flappstek med primörsallad

Flankstek/flappstek är ett utmärkt grillkött tack vare sin jämntjocka, platta form. Servera med en krispig sallad på färsk grön sparris, sockerärter och romansallad.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Peppargrillad flankstek/flappstek med primörsallad

Ingredienser

4 portioner
ca 800 g flankstek /flappstek
1 stor vitlöksklyfta
1 1/2 tsk salt
2 tsk grovmalen svartpeppar

Primörsallad

1 knippe grön sparris (à 250 g)
150 g sockerärtor
100 g sallad t ex romansallad
2 kvistar dragon
1 msk färskpressad citronjuice
2 msk olivolja
1 krm salt
1 krm peppar
ev ätliga blommor till garnering

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer