Peppargrillad flankstek/ flappstek med primörsallad

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Peppargrillad flankstek/flappstek med primörsallad

Flankstek/flappstek är ett utmärkt grillkött tack vare sin jämntjocka, platta form. Servera med en krispig sallad på färsk grön sparris, sockerärter och romansallad.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Peppargrillad flankstek/flappstek med primörsallad

Ingredienser

4 portioner
ca 800 g  flankstek /flappstek
1   stor vitlöksklyfta
1 1/2 tsk  salt
2 tsk  grovmalen svartpeppar

Primörsallad

1   knippe grön sparris (à 250 g)
150 g  sockerärtor
100 g  sallad t ex romansallad
2   kvistar dragon
1 msk  färskpressad citronjuice
2 msk  olivolja
1 krm  salt
1 krm  peppar
ev ätliga blommor till garnering

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Sparrispanna med dragon
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade isterband med potatissallad
Betyg 2.5 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Citron- och rosmarinstek med bruschetta
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillad flankstek med primörer och chipotlebearnaise
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad entrecôte med grillade marinerade grönsaker
Betyg 2.6 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Champinjon- och sparrissallad med persilja och dragon
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga