Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Sardellkräm

Fleromättade fetter är livsnödvändiga och i framtiden toppar vi troligen även våra tacos med omega-3 rik mat. Denna härliga sardellkräm innehåller därför mycket linfröolja som ger hela måltiden en riktig hälsoboost. Servera den som topping på en smarrig böntaco.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2,5 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa sardellerna tillsammans med oljan.
  2. Lägg äggula, senap, vinäger och salt i en skål. Blanda ihop allt med en mixerstav eller visp.
  3. Tillsätt oljan med sardellerna droppvis i äggsmeten.
  4. Sardellkrämen passar perfekt i Tortilla av rotselleri tillsammans med Svarta bönor, Kålsallad med alger och Salsa C-vitamin - krusbärssalsa.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjälkprotein men innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 2,5 dl
  • 20 sardeller
  • 2 dl linfröolja
  • 2 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 krm salt
Lägg till i inköpslistan