Gurka med tapenade | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Gurka med tapenade

Gurka med tapenade är härligt att avnjuta tillsammans med en drink eller på buffébordet. Du gör lätt en egen tapenade med mixer. Sardeller och kapris ger kraftfull smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kör alla ingredienser utom gurkan i mixer några sekunder. Du kan också använda en vanlig mortel och röra runt ordentligt.
  2. Dela gurkan på mitten, sedan på längden. Gröp ur den och skär i drygt cm-stora bitar. Lägg en klick tapenade på varje gurkbit.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 dl urkärnade svarta och/ eller gröna oliver
  • 6 sardeller
  • 1 msk kapris
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 4 msk olivolja
  • svartpeppar
  • 1 gurka
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 288 kJ / 69 kCal
Läs mer om näringsvärden