Tapenade
En smaskig tapenade, gjord på en mix av svarta oliver, sardeller, vitlök och kapris. Tapenaden kryddar du med färsk basilika, svartpeppar, citron och sist men inte minst en rejäl dos härlig olivolja. Gott som dip till rostat bröd.
Ingredienser
4 portioner
3 dl svarta oliver
4 sardeller
1 1/2 msk kapris
15 basilikablad
2 vitlöksklyftor
1 dl god olivolja
1 tsk pressad citronjuice
3 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hur längehåller den i kylen?
Kirsten
2024-07-23Hej Kirsten! Den håller bara i fyra dagar men om du vill spara den går det faktiskt bra att frysa den. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-07-24Alltid lika uppskattad tapenad! Lite extra vitlök lyfter ännu mer
Malena
2024-02-16Mycket bra
Christin
2024-01-17