Tapenade

Betyg 4.6 av 5.
41 personer har röstat
10
Tapenade

En smaskig tapenade, gjord på en mix av svarta oliver, sardeller, vitlök och kapris. Tapenaden kryddar du med färsk basilika, svartpeppar, citron och sist men inte minst en rejäl dos härlig olivolja. Gott som dip till rostat bröd.

Tapenade

Ingredienser

4 portioner
3 dl svarta oliver
4 sardeller
1 1/2 msk kapris
15 basilikablad
2 vitlöksklyftor
1 dl god olivolja
1 tsk pressad citronjuice
3 krm svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
41 personer har röstat

Kommentarer

Hur längehåller den i kylen?

Kirsten

2024-07-23

Hej Kirsten! Den håller bara i fyra dagar men om du vill spara den går det faktiskt bra att frysa den. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-07-24

Alltid lika uppskattad tapenad! Lite extra vitlök lyfter ännu mer

Malena

2024-02-16

Mycket bra

Christin

2024-01-17

Testa liknande recept

Gurka med tapenade
Betyg 2.7 av 5.
27 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tapenade och bönpesto
Betyg 2.9 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bondkyckling med potatis, rosmarin och vitlök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad paprika med tomat och sardell
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Stá Spiritos sallad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Salsa verde
Betyg 4.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 15 min att tillaga