Pan Con Anchoa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pan Con Anchoa

Pan Con Anchoa är en välsmakande rätt med sardeller som kan användas både till förrätt eller mellanmål. Rosta baguetterna lätt och fördela tomatröran med vitlök, kryddor och olivolja tillsammans med fisken på de krispiga bröden.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek bröden i smör så att de får fin färg.
  2. Häll av tomatkrosset i en finmaskig sil. Lägg i en skål. Skala och pressa vitlöken i tomatkrosset. Salta och peppra. Rör ner oljan.
  3. Fördela tomatblandningen på bröden. Lägg 1 sardellfilé på varje.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkfri: byt ut smöret mot mjölkfritt margarin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 10 cm tjocka skivor baguette eller utstansade rundlar formbröd
  • ca 25 g smör till stekning
  • 1/2 burk krossade tomater
  • 1 vitlöksklyftor
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 krm peppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk sardeller (à 55 g)
Lägg till i inköpslistan