Sardellsmör

1
0
Sardellsmör

Ett mumsigt smör med både sälta och smak. Sardellsmöret passar lika bra på grillad fisk som på kött eller på en toast med skivade, saftiga färska tomater.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004

Sardellsmör

Ingredienser

3 dl
250 g rumstempererat smör
3/4 dl olivolja
10 sardeller
2 msk fint strimlad gräslök

Gör så här

Tips

Skär 1 citron i fyra bitar och lägg inuti en färsk kyckling. Peta i några klickar av sardellsmöret (ca 50 g) i kycklingen. Torka av kycklingen och gnid in den med lite smör. Stek den i 225°C i ugnen i 15 minuter. Sänk värmen till 175°C och låt kycklingen steka i ytterligare 1 timme. Ös den då och då under stekningen.
Ta ut citronen ur kycklingen, skär den på mitten och använd saften, som är mycket god.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer