Sardellsmör | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Sardellsmör

Ett mumsigt smör med både sälta och smak. Sardellsmöret passar lika bra på grillad fisk som på kött eller på en toast med skivade, saftiga färska tomater.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg allt i en matberedare och kör på högsta hastighet tills allt blandats.
  2. Skrapa ner smöret med en slickepott ett par gånger. Lägg smöret i en burk eller två och sätt det i kylen.
  3. Smöret håller ca en vecka. Frys gärna in smöret i rullar. Hållbart i ca 2 månader.

Tips

Skär 1 citron i fyra bitar och lägg inuti en färsk kyckling. Peta i några klickar av sardellsmöret (ca 50 g) i kycklingen. Torka av kycklingen och gnid in den med lite smör. Stek den i 225°C i ugnen i 15 minuter. Sänk värmen till 175°C och låt kycklingen steka i ytterligare 1 timme. Ös den då och då under stekningen.
Ta ut citronen ur kycklingen, skär den på mitten och använd saften, som är mycket god.

Ingredienser

Portioner: 3 dl
  • 250 g rumstempererat smör
  • 3/4 dl olivolja
  • 10 sardeller
  • 2 msk fint strimlad gräslök
Lägg till i inköpslistan