Sardellsmör

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Sardellsmör

Ett mumsigt smör med både sälta och smak. Sardellsmöret passar lika bra på grillad fisk som på kött eller på en toast med skivade, saftiga färska tomater.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004

Sardellsmör

Ingredienser

3 dl
250 g  rumstempererat smör
3/4 dl  olivolja
10   sardeller
2 msk  fint strimlad gräslök

Gör så här

Tips

Skär 1 citron i fyra bitar och lägg inuti en färsk kyckling. Peta i några klickar av sardellsmöret (ca 50 g) i kycklingen. Torka av kycklingen och gnid in den med lite smör. Stek den i 225°C i ugnen i 15 minuter. Sänk värmen till 175°C och låt kycklingen steka i ytterligare 1 timme. Ös den då och då under stekningen.
Ta ut citronen ur kycklingen, skär den på mitten och använd saften, som är mycket god.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Parmesan- och sardellsmör
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Salsa verde med grönsallad
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Äggsmör
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sardellkräm
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Örtsmör
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Salsa verde
Betyg 4.2 av 5.
18 personer har röstat
Under 15 min att tillaga