Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Salsa C-vitamin - krusbärssalsa

Framtidens tacotillbehör kommer från den egna trädgårdsbusken. När man vill göra ett klimatsmart val kan vårt svenska krusbär blir en utmärkt utmanare i en het salsa. Syrlig och full av c-vitamin, men framförallt god att blanda med silverlök, ingefära och jalapeño. Toppa med mycket koriander.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala löken. Dela och kärna ur jalapeño. Hacka den, krusbär och lök smått.
  2. Riv ingefäran.  
  3. Hacka koriandern men spara lite till servering. 
  4. Blanda sedan alla ingredienser till en salsa. Smaka av med salt.
  5. Toppa med resten av koriandern. Serveras med fördel i Tortilla av rotselleri med Kålsallad med alger, Svarta bönor och Sardellkräm som en smarrig taco.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 250 g krusbär
  • 1/2 silverlök
  • 1/2 färsk jalapeño
  • 2 tsk riven ingefära
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 msk linfröolja
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer