Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sardellsnurror

Ett charmigt och snabblagat recept på tjusiga sardellsnurror att servera som plockmat eller tilltugg till fest. Du gör snurrorna av sardeller, timjan, smördeg och ägg. Krispiga och goda!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Finhacka sardellerna och timjan.
  3. Kavla ut smördegsplattorna till vardera 20x12 cm. Fördela sardeller och timjan på.
  4. Rulla ihop från långsidan till en rulle. Skär i 2 cm tjocka skivor. Pensla med uppvispat ägg.
  5. Lägg snurrorna på en bakplåtspappersklädd plåt och tillaga mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills de fått fin färg.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 4 sardeller
  • 1 kruka timjan
  • 2 frysta, tinade smördegsplattor
  • uppvispat ägg
Lägg till i inköpslistan