Sardell- & potatisdipp | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sardell- & potatisdipp

Sardell- och potatisdipp är ett måste på alla buffébord och kommer tyvärr ta slut fort! Den salta ansjovisen och heta vitlöken ger potatisen och de söta tomaterna makalösa smaker. Servera dippen med kex eller små baguetter.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka och skala potatisen. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka sardeller, potatis och tomater.
  2. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda allt väl med oljan.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 potatisar
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1 burk sardeller (à ca 80 g)
  • 2 tomater
  • 1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar eller jalapeño)
  • 1/2 dl olivolja
Lägg till i inköpslistan