Samosas med ärtor och räkor med morotssallad

4
1
Samosas med ärtor och räkor med morotssallad

Dessa filodegsknyten är fyllda med små överraskningar som gröna ärtor, salta små räkor och krämig hummus. Äts ihop med en frisk morotssallad, ris och en len matyoghurt.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2021

Samosas med ärtor och räkor med morotssallad

Ingredienser

4 portioner

Samosas

-
olja till formen
1
burk skalade räkor i lake (à 580 g)
250 g
små gröna ärtor
150 g
hummus
1/2 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
2 msk
vetemjöl
1 1/2 msk
vatten
6
ark färsk filodeg (à ca 125 g)
1 msk
olja
4
port ris

Morotssallad

3
morötter
1
lime
1 msk
sesamfrön
1/2
ask ärtskott (à 100 g)
2 dl
matyoghurt

För alla

Innehåller gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Gör snabbare genom att lägga arken tre och tre på varandra. Lägg på fyllning längs med långsidan och rulla ihop till två rullar. Pensla med olja och grädda i ugnen ca 15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Katarina

2021-02-07

Fel recept i matkasse printet. Måste göra om alltihop.

Näringsvärde per portion

Energi 4355 KJ / 1041 kCal
Fett 14 g
Salt 5.5 g
Kolhydrater 174 g
Protein 45 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept