Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Samosas med ärtor och räkor med morotssallad

Dessa filodegsknyten är fyllda med små överraskningar som gröna ärtor, salta små räkor och krämig grönärtshummus. Äts ihop med en frisk morotssallad, ris och en len matyoghurt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina ärtorna.
  2. Samosas: Sätt ugnen på 200°C. Smörj en långpanna med olja.
  3. Låt räkorna rinna av i en sil.
  4. Blanda räkorna med ärtor och hummus. Krydda med salt och peppar.
  5. Blanda mjöl och vatten till ett lim.
  6. Lägg ut filodegsarken på arbetsbänken, skär varje ark i 4 remsor på bredden och förvara i en fuktig kökshandduk. Lägg remsorna med kortändorna mot dig. Lägg en klick räkfyllning i nedre kortändan på varje remsa. Vik det nedre högra hörnet över fyllningen mot vänster långsida. Vik framåt en gång så att arket åter blir rektangulärt. Vik det nedre vänstra hörnet mot höger långsida och vik framåt. Pensla den ovikta delen med limmet och vik ihop till en triangel. Vik resten av filodegsremsorna på samma sätt och lägg knytena i långpannan. Pensla knytena med oljan och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
  7. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  8. Morotssallad: Skala och riv morötterna. Blanda dem med pressad lime, sesamfrö och ärtskott till en sallad. Smaka av med salt.
  9. Servera samosas med ris, morotsallad och en klick yoghurt.

För alla

Innehåller gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • olja till formen
  • 1 burk skalade räkor i lake (à 580 g)
  • 250 g små gröna ärter
  • 150 g hummus på gröna ärter
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 1/2 msk vatten
  • 6 ark färsk filodeg (à ca 125 g)
  • 1 msk olja
  • 4 port ris
Morotssallad
  • 3 morötter
  • 1 lime
  • 1 msk sesamfrön
  • 1/2 ask ärtskott (à 100 g)
  • salt
  • 2 dl matyoghurt
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 4355 kJ / 1041 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer