Samosas med ärtor och räkor med morotssallad
Dessa filodegsknyten är fyllda med små överraskningar som gröna ärtor, salta små räkor och krämig hummus. Äts ihop med en frisk morotssallad, ris och en len matyoghurt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2021
Ingredienser
4 portioner
Samosas
olja till formen
1 burk skalade räkor i lake (à 580 g)
250 g små gröna ärtor
150 g hummus
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk vetemjöl
1 1/2 msk vatten
6 ark färsk filodeg (à ca 125 g)
1 msk olja
4 port ris
Morotssallad
3 morötter
1 lime
1 msk sesamfrön
1/2 ask ärtskott (à 100 g)
2 dl matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4355 KJ / 1041 kCal
Fett14 g
Salt5.5 g
Kolhydrater174 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Fel recept i matkasse printet. Måste göra om alltihop.
Katarina
2021-02-07