Burek med sojafärs och soltorkade tomater
Burek kommer från Balkan och finns i många olika varianter. Det kan liknas vid en paj då fyllningen viras in i filodeg och sen bakas i ugnen. I detta recept fylls rullarna med sojafärs, soltorkade tomater, havrebaserad färskost och färsk bladspenat.
Ingredienser
4-6 portioner
1 stor gul lök
300 g fryst sojafärs
1 dl strimlade soltorkade tomater
150 g havrebaserad färskost med tomat och basilika
150 g färsk bladspenat
salt
peppar
250 g färsk filodeg
rapsolja (till stekning och pensling av filodegen)
Dekorationsförslag
svarta sesamfrön
vita sesamfrön
Serveringsförslag
ajvar relish
hummus
sallad
havrebaserad turkisk gurt (alt havrefraiche)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat med hummus och sallad med tomat och gurka men utan dressing.
Energi2522 KJ / 603 kCal
Fett28 g
Salt3 g
Kolhydrater55 g
Protein26 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det här var riktigt gott! Nästa gång ska jag nog lägga till vitkål och morot t.ex så att det blir lite krunch också :)
Carina
2024-01-19Rackarns gott och superenkelt! Jag, frugan och ett glas matlagningsvin och det blev en dunderhit. Tips! Blanda i lite chili flakes så blir det lite mera stuns.
Andreas
2022-08-20Goda, och enkla att göra. Trevligt med ett recept man inte behöver byta ut till vegoversioner.
Anneli
2020-01-26Hej Anneli! Tack för din kommentar, vi blir glada att höra att du uppskattar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-01-27