Burek kommer från Balkan och finns i många olika varianter. Det kan liknas vid en paj då fyllningen viras in i filodeg och sen bakas i ugnen. I detta recept fylls rullarna med sojafärs, soltorkade tomater, havrebaserad färskost och färsk bladspenat.
Kontrollera noga innehållet i sojafärsen och filodegen.
Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat med hummus och sallad med tomat och gurka men utan dressing.
Recept och bild i samarbete med Oatly.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Rackarns gott och superenkelt! Jag, frugan och ett glas matlagningsvin och det blev en dunderhit. Tips! Blanda i lite chili flakes så blir det lite mera stuns.
Andreas
2022-08-20Goda, och enkla att göra. Trevligt med ett recept man inte behöver byta ut till vegoversioner.
Anneli
2020-01-26Hej Anneli! Tack för din kommentar, vi blir glada att höra att du uppskattar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-01-27riktigt goda!!
Amelie
2019-09-11