Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt filodegsbröd med ostfyllning

Härligt frasiga filodegsbröd med ostfyllning - ljuvligt doftande och smakande. Du kan variera bröden genom olika sorters ost. Utmärkta att servera som tillbehör på buffén.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg ut de tinade filodegsarken och vik dem dubbla. Lägg ett lager ost på mitten av varje ark. Strö lite oregano på osten.
  2. Vik ihop arket till ett paket. Pensla med vatten på kanterna så klistras degen ihop.
  3. Stek i omgångar i stekpanna på medelvärme i olivolja, 2-3 minuter per sida så att bröden får en gyllene färg.
  4. Lägg paketen på hushållspapper. Dela de stekta paketen med sax eller kniv i två eller fler bitar. Ät dem varma eller ljumma.

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten och mjölk.

Tips

Du kan göra bröden med en god mild komjölksost eller med en mer smakrik får- eller getost.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 paket filodeg (1 paket motsvarar 6 st)
  • 300 g riven ost (300 g motsvarar ca 6 dl)
  • 3 tsk oregano
  • 2 1/2 msk olivolja till stekning
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 880 kJ / 210 kCal
Fett: 15 g
Läs mer om näringsvärden